Nieuw in het stadsjournaal: Sint voor elk kind

De Sint is er voor ieder kind. Met die boodschap organiseerde Stichting Nienoo onlangs een speciale Sinterklaasmiddag voor kinderen waar thuis cadeautjes niet altijd vanzelfsprekend zijn.

Veel kinderen leven in armoede. Maar liefst 1 op de 8 kinderen groeit op in gezinnen rond of onder de armoedegrens.

Maar ook deze kinderen hebben recht op een zorgeloze jeugd. Stichting Nienoo uit Brunssum zet zich in voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. Dat doet de stichting door het organiseren van uitstapjes, bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin. Ook is het inmiddels traditie om kinderen extra te trakteren als Sinterklaas weer in het land is.

Dit jaar organiseerde de stichting daarom een speciale middag in de Brikke Oave in Brunssum. Vele tientallen kinderen genoten van een cadeautjesfeest in aanwezigheid van Sinterklaas. Of zoals voorzitter Marco Winters uitlegt: "Ze gaan dadelijk naar huis met een mooi cadeau. Morgen gaan ze weer naar school, dan hebben ze een mooi verhaal voor de juf. Het is belangrijk dat ze dit ook ervaren, dat ze ervan kunnen genieten. Ieder kind verdient het gewoon om te mogen stralen".

Of zoals Sinterklaas zelf zei, in een exclusief interview: "Vanmiddag was een geweldige middag voor de kinderen. Want Sint is er voor iedereen".