Zonne-energie

Zonne-energie is een belangrijke alternatieve bron voor aardgas. Wilt u ook zonnepanelen? kijk dan eens naar het Zonnepanelenproject Parkstad.

Denkt u erover om uw huis te verduurzamen met zonnepanelen? Weet u nog niet hoe u dat moet organiseren of financieren? Misschien is het Zonnepanelenproject Parkstad de ideale oplossing voor u! Wanneer u overweegt om zonnepanelen op uw dak te leggen, kunt u bij verschillende bedrijven offerte aanvragen. U heeft ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het Zonnepanelenproject Parkstad. De gemeente helpt dan onder andere bij de financiering.

Rol van de gemeente

Om de keuze voor zonnepanelen eenvoudiger  te maken, neemt de gemeente Brunssum deel aan het zonnepanelenproject Parkstad. Al heel wat huishoudens in Brunssum hebben via dit project zonnepanelen aangeschaft. Er is nog budget beschikbaar zodat nog meer mensen gebruik kunnen maken van het project. Wilt u ook meedoen? Lees dan verder!

Wat is het zonnepanelenproject Parkstad?

Als u via het zonnepanelenproject Parkstad zonnepanelen aanschaft, helpen wij bij  de financiering. Tegen een lage rente sluit u bij gemeente Brunssum een lening af die u binnen 15 jaar kunt terugbetalen. U bespaart hierna direct op uw maandelijkse lasten; U bespaart namelijk meer op uw energierekening dan de kosten voor het afbetalen van de lening. Verder ontzorgen wij u: van de aanschaf en installatie van de panelen tot de garantie en het onderhoud gedurende 15 jaar, alles wordt verzorgd. Het  enige waar u zelf voor moet zorgen is een vergunning wanneer u binnen het Beschermd Stads- en Dorpsgezicht woont. Woont u niet binnen dit gebied, dan is een vergunning niet nodig. Ook wanneer u in een monument woont is er mogelijk een vergunning nodig.

Voor wie is het zonnepanelenproject Parkstad?

Iedereen in de regio Parkstad kan deelnemen: alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère. Ook huurders kunnen meedoen, maar zij moeten toestemming hebben van de eigenaar van de woning. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject Parkstad of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Kijk dan op  www.zonnepanelenprojectparkstad.nl voor meer informatie. Ook kunt u uw vragen stellen via parkstad@voltasolar.nl.

Vergunning nodig?

In principe hoeft u geen vergunning aan te vragen voor het installeren van zonnepanelen. Alléén als u in een woning binnen het Beschermd Stads- en Dorpsgezicht of in een andere monumentale woning woont, moet u een vergunning aanvragen. Dat is overigens gratis en we helpen u er graag bij.