Zonne-energie

Zonne-energie is een belangrijke vorm van duurzame energie. Wilt u ook zonnepanelen? Kijk dan eens naar het Zonnepanelenproject Parkstad.

Denkt u erover om uw huis te verduurzamen met zonnepanelen? Weet u nog niet hoe u dat moet organiseren of financieren? Misschien is het Zonnepanelenproject Parkstad de ideale oplossing voor u! Wanneer u overweegt om zonnepanelen op uw dak te leggen, kunt u bij verschillende bedrijven offerte aanvragen. U heeft ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het Zonnepanelenproject Parkstad. De gemeente helpt dan onder andere bij de financiering.

Rol van de gemeente

Om de keuze voor zonnepanelen eenvoudiger  te maken, neemt de gemeente Brunssum deel aan het zonnepanelenproject Parkstad. Al heel wat huishoudens in Brunssum hebben via dit project zonnepanelen aangeschaft. Er is nog budget beschikbaar zodat nog meer mensen gebruik kunnen maken van het project. Wilt u ook meedoen? Lees dan verder!

Wat is het zonnepanelenproject Parkstad?

Als u via het zonnepanelenproject Parkstad zonnepanelen aanschaft, helpen wij bij  de financiering. Tegen een lage rente sluit u bij gemeente Brunssum een lening af die u binnen 15 jaar kunt terugbetalen. U bespaart hierna direct op uw maandelijkse lasten; U bespaart namelijk meer op uw energierekening dan de kosten voor het afbetalen van de lening. Verder ontzorgen wij u: van de aanschaf en installatie van de panelen tot de garantie en het onderhoud gedurende 15 jaar, alles wordt verzorgd. In sommige gevallen is er een vergunning nodig. Daarover leest u hieronder meer. De vergunning moet u wel zelf aanvragen, maar we helpen u er graag bij. 

Voor wie is het zonnepanelenproject Parkstad?

Iedereen in de regio Parkstad kan deelnemen: alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère. Ook huurders kunnen meedoen, maar zij moeten toestemming hebben van de eigenaar van de woning. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject Parkstad of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Kijk dan op  www.zonnepanelenprojectparkstad.nl voor meer informatie. Ook kunt u uw vragen stellen via parkstad@voltasolar.nl.

Vergunning nodig?

In de meeste gevallen hoeft u geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Meer informatie over het vergunningvrij installeren van zonnepanelen vindt u op de website van de rijksoverheid. Als u in een monument woont heeft u wel een vergunning nodig. U moet ook een vergunning aanvragen als u in zogeheten beschermd stads- of dorpsgezicht woont (het donkergrijze gebied op de kaart (pdf, 2 MB)) en de zonnepanelen zichtbaar zijn vanuit openbaar gebied. De benodigde omgevingsvergunning is dan overigens gratis en we helpen u er graag bij.