Speeltuinen en speelplekken

Brunssum heeft diverse speeltuinen en speelplekken.

Speeltuinen

In de gemeente Brunssum kunt u de volgende 4 speeltuinen vinden:

  • Speeltuin Klaver-4
  • Speeltuin Buschkesberg
  • Speeltuin Treebeek
  • Speeltuin Schutterspark

Speeltuin Klaver-4

Speeltuin klaver-4 is een leuke speeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar aan de Florence Nightingalestraat in Brunssum. Een heerlijke speeltuin met onder andere een zwembad en een mooi fort dat zorgt voor uren klim- en speelplezier.

Meer informatie kunt u vinden op de website van speeltuin Klaver-4

Speeltuin Buschkesberg

In de Chopinstraat ligt al heel wat jaren speeltuin Buschkesberg. Een speeltuin die zich vooral richt op kinderen tot en met 8 jaar. Maar oudere kinderen tot en met 12 jaar zijn ook welkom! Er is voor elk wat wils: een zwembad, klim- en klautertoestellen, draaimolen, schommel... Buschkesberg is een echte buurtspeeltuin die draaiende wordt gehouden door trouwe vrijwilligers die dat al vaak 20 tot 30 jaar doen.

Meer informatie kunt u vinden op de facebook pagina van speeltuin Buschkesberg

Speeltuin Treebeek

In speeltuin Treebeek kunnen ouders ook hun allerjongste kinderen tot 6 jaar met een gerust hart laten spelen. Speciaal voor die leeftijdsgroep is een omheind stukje speeltuin ingericht, met veilige, kleurrijke en leuke toestellen én een pierenbadje. Natuurlijk is in deze speeltuin ook ruimschoots speel- en zwemgelegenheid voor kinderen tot en met 12 jaar.

Meer informatie kunt u vinden op de facebook pagina van speeltuin Treebeek

Speeltuin Schutterspark

In het Schutterspark bevindt zich ook een leuke speeltuin.

Hier kunnen kinderen zich vermaken op uiteenlopende klim-, tuimel- en draaitoestellen.

Ouders, opa’s of oma’s of andere begeleiders kunnen op het aangrenzende terras iets drinken en een oogje in het zeil houden.

Op de website van het Schutterspark vindt u meer informatie

Speelplekken

Brunssum kent naast de speeltuinen ook talloze speelplekken. Deze zijn het hele jaar door toegankelijk. Let op, bij de speelplekken is geen toezicht.

Speelplekken in Brunssum zijn onder meer te vinden op de volgende locaties (alfabetisch):

Akerstraat, Alexanderstraat/Tegelstraat, Het Ambacht, Churchillstraat, Eggeplein, Glück Auf, Gregoriuslaan, Heulenderstraat, Hopperrank, Iepenstraat, Kasteelstraat, Klingbemden, Florence Nightingalestraat, Hazekampstraat, Kleikoelen, Limburgiaplantsoen, Maanstraat, Markt Treebeek, Op gen Hoes, Promenade, Ridder Thibaldstraat, Ridder Vosstraat, De Ruyterstraat, Schuttestraat, Semmelweis, Spoorstraat, Touwslager, Tritbach, Veldstraat, Vijverpark, en Wenckebachstraat.

Natuurspeelplekken zijn te vinden aan de Gondulfusstraat en in het Schutterspark.