Evenementenkalender

De evenementenkalender biedt een overzicht van de evenementen die plaatsvinden in de gemeente Brunssum.

Toon alle evenementen voor de volgende periode

 • Expositie " tete-a-tete" van Monumentaal Kunstenaar Ellen Muller zondag 01 januari, 2017 om 00:00 t/m vrijdag 31 maart, 2017 om 00:00Brikke Oave Lindeplein 7 Brunssum

  Ellen Muller, Monumentaal kunstenaar, heeft vooral mensen en natuur als inspiratiebron. Zij laat zichzelf, en daarmee ook haar toeschouwers, verrassen door emoties, vormen, ritmes, structuren en kleuren. Met haar doeken in deze expositie, ”tête-à-tête”, waar enorme portretten zijn te zien, roept ze een extra emotie op; een ontdekkingstocht in overpeinzingen, herkenbaar in het leven van iedereen, van alle dag en overal.

 • Koning Carnaval Treffen zondag 26 februari, 2017 om 14:00 t/m 20:30Lindeplein Brunssum

  Koning Carnaval is een jaarlijks terugkerend carnavalsfeest op carnavalszondag. Het is een boetefest dat plaatsvindt op het Lindeplein in Brunssum.

 • Interactieve open dag Adelante zaterdag 18 maart, 2017 om 10:00 t/m 16:00Zandbergseweg 11 Hoensbroek

  Tijdens deze open dag kunt u een kijkje komen nemen achter de schermen van ons volledig vernieuwde revalidatiecentrum. We organiseren een aantal interactieve presentaties en demonstraties en er zijn diverse informatiestands. Er is voor jong en oud iets te doen tijdens onze open dag. U krijgt een indruk van het revalidatietraject dat mensen bij ons doorlopen, van hoe wij onderzoek en innovatie daar bij inzetten en van de zorg die Adelante heeft voor kinderen en volwassenen met gehoor-, spraak- taal- of communicatieproblemen

 • Lezing Anya Niewierra woensdag 22 maart, 2017 om 19:30 t/m 23:00Bibliotheek Brunssum

  Anya Niewierra is zowel directeur van VVV Zuid-Limburg als auteur. Ze is geboren en getogen in Kerkrade en ging naar het gymnasium op Rolduc. Ze is geworteld in het zuiden waar ze al bijna 25 jaar de promotie doet van het heuvelland.
  Haar onlangs verschenen 2e thriller 'Het Dossier' speelt zich af in de wereld van de kunstvervalsing en heeft de grimmige DDR als decor.
  In deze lezing zal Anya praten over haar nieuwe boek als over haar werk en liefde voor Zuid-Limburg.

 • Brunssumse Korendag 2017 zondag 26 maart, 2017 om 14:00 t/m 17:00Brikke Oave Lindeplein Brunssum

  Het Mannenkoor RMK 1921, Zangvereniging Aurora, Poolse Dans- en Zangvereniging Podlasie, Gemengd Zangkoor Cantate, Zangvereniging De Bronsheimers, Jeugdkoor De Pareltjes, Brunssums Mannenkoor en het Zangkoor Jokola organiseren en verzorgen deze muzikale middag.