Sinterklaasintocht Brunssum

Zet dit in mijn agenda

Op zaterdag 17 november bezoekt Sinterklaas het centrum van Brunssum, de stad wordt omgetoverd tot Pietenacademie.

Datum
zaterdag 17 november, 2018 van 11:00 tot 16:00
Locatie
Winkelstraat Brunssum
Bekendmaking

 

Na de landelijke intocht vertrekt de Goedheiligman richting Brunssum en zal daar te paard arriveren. Winkelen in Brunssum organiseert samen met de Pietenbrigade en Sinterklaas Parkstad een dagprogramma van 11:00-16:00 uur waarbij kinderen pietenproeven kunnen volgen om zo zelf Piet te worden, er een heus optreden is van Circuspieten en uiteindelijk Sinterklaas verwelkomt wordt in de stad door Waarnemend Burgemeester Leers.

De burgemeester roept kinderen hoogstpersoonlijk op om hun Pietendiploma te halen, zoals in een filmpje op Facebook te zien is. Als kinderen hun Pietendiploma hebben gehaald, kunnen ze een zakje snoep ophalen bij Albert Heijn.

De hoofdpiet weet te melden dat Sinterklaas op 17 november op zijn paard vanuit het Lindeplein door de straten van het centrum trekt richting het podium, dat zich bevindt bij het standbeeld van Truuke Trampel (dame met de paraplu). Aldaar zullen diverse circuspieten voor de goedheiligman en zijn Pieten optreden en kunnen de kinderen zich amuseren met dit feestelijk podiumprogramma.

Programma

Pietenproeven: 11:00-13:30 uur en 14:30-16:00 uur op div. locaties in het centrum
Aankomst Sinterklaas: 13:30-14:30 uur, eindigend bij het beeld van Truuke Trampel/podium
Podiumprogramma: 13:00-15:00 uur, doorlopend bij het beeld van Truuke Trampel
Voor meer info, kijk op www.winkelen-in-brunssum.nl

 

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Sinterklaasintocht