Openluchttheater

Het Openluchttheater, ontworpen door architect J. Bergmans in opdracht van de Staatsmijnen, bestaat al sinds 1951. In 2012 is het theater, dat ruimte biedt voor 600 bezoekers, geheel opgeknapt in opdracht van de gemeente Brunssum.

Vanaf april tot en met september worden in het Openluchttheater in het Vijverpark verschillende voorstellingen georganiseerd. (Kinder)theater, concerten, films, er is voor ieder wat wils. In de evenementenkalender vindt u alle voorstellingen van dit seizoen terug. 

Praktische informatie

  • Alle optredens zijn gratis toegankelijk.
  • Neem een kussen en/of dekentje mee om er warmpjes bij te zitten.
  • Bij slecht weer kan het zijn dat de voorstelling doorgaat in de Brikke Oave. Houd de gemeentelijke Facebookpagina en de website in de gaten voor actuele informatie.
  • Misschien komen er nog extra activiteiten op de kalender van het Openluchttheater. Houd social media in de gaten voor extra optredens.

Locatie en bereikbaarheid
Het Openluchttheater is bereikbaar met het de bus. Halte Lindeplein of halte Wilhelminastraat. Komt u met de auto, neem dan parkeerplaats Doorvaartstraat of Alsdorfplein.

Vijverpark
Het Openluchttheater ligt in het Vijverpark, in hartje Brunssum. Het theater, met zo'n 600 zitplaatsen, is oorspronkelijk aangelegd in 1951 en werd in 2012 ingrijpend gerenoveerd. Sindsdien is het podium uitgegroeid tot een centrale plek in het Brunssumse culturele leven.

Het openluchttheater in het vijverpark