Horecabedrijf starten
Indien u een horecazaak wilt beginnen, krijgt u te maken met diverse wetten en regels.
Wetten en regels
Een aantal van deze wetten en regels waarmee u rekening dient te houden bij het starten van een horecabedrijf zijn:
- Bestemmingsplan
- Brandveiligheid
- Milieu
- Horecabedrijf exploitatievergunning
- Drank- en horecavergunning
- Wet Bibob. Aanvragen voor het verkrijgen van een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning zullen worden getoetst aan de Wet Bibob. Dit betekent dat aanvragers een vragenformulier moeten invullen en de daarbij gevraagde gegevens dienen aan te leveren.
- Terras
- Gokautomaten
- (Ver)bouwen en reclame. Het kan zijn dat voor het (ver)bouwen van het pand en het plaatsen van reclame een omgevingsvergunning nodig is.
- Legeskosten. Voor het in behandeling nemen van aanvragen voor verschillende bovengenoemde vergunningen of meldingen bent u legeskosten verschuldigd. De tarieven kunt u vinden in de legesverordening van de gemeente Brunssum.
Ondernemersloket
Wij adviseren u om tijdig contact op te nemen met het ondernemersloket van de gemeente Brunssum voor het starten van een horecabedrijf. Neem voor het maken van een afspraak contact op met de gemeente.