Gezocht: mensen met verhalen over de Bevrijding

Heeft u de Bevrijding van Brunssum in september 1944 meegemaakt? Heeft u leuke anekdotes over deze bijzondere dagen? Wilt u deze verhalen vertellen in een speciale Bevrijdingsfilm die de gemeente Brunssum gaat maken? Neem dan snel contact met ons op.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de eerste delen van Limburg door de geallieerden werden bevrijd. Brunssum werd door de Amerikanen bevrijd op 19 september 1944.

logo 76 jaar Bevrijding BrunssumBevrijdingsfeesten

In september 2019 herdenken we in Brunssum 75 jaar bevrijding. Dat gebeurt tijdens de Bevrijdingsfeesten van donderdag 19 tot en met zondag 22 september.

Deze Bevrijdingsfeesten staan in het teken van herdenken en vieren. Op het Lindeplein met muziek. In het Vijverpark met een familiefeest. Op de Britse Begraafplaats met een speciale ceremonie. Op het Koutenveld met een taptoe. In de Brikke Oave met theater en debat. Er is vuurwerk en een ticker tape. Dat en nog veel meer! Het wordt een evenement voor jong en oud.

Bevrijdingsfilm

De gemeente Brunssum gaat over de Bevrijding en over deze Bevrijdingsfeesten een speciale film maken. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die de Bevrijding zelf hebben meegemaakt en die mooie herinneringen hebben aan de Amerikanen die ons bevrijd hebben en aan de Britten die later hier gestationeerd werden.

Wilt u meewerken aan onze film? Stuur dan een mail naar bevrijdingsfeesten@brunssum.nl. Heeft u vragen over de film of over de geplande Bevrijdingsfeesten? Ook die kunt u stellen via dit mailadres.

De filmopnames zullen plaatsvinden in maart en april 2019. De film zal worden uitgezonden in de aanloop naar de Bevrijdingsfeesten en ook worden vertoond in speciale voorstellingen voor de internationale gasten die we in september 2019 hopen te verwelkomen.