De lente begint in de Tulpenhof

De Tulpenhof in Brunssum gaat op Paasmaandag, 10 april, open. Bezoekers kunnen dan genieten van een bloemenzee van 6.000 tulpen en andere lentebloemen. De Tulpenhof is ook nog op zondag 16 en 23 april 2023 geopend. Toegang is gratis.

De Tulpenhof is te vinden in de Heemtuin van Brunssum. Het is de tweede keer dat de Heemtuin een Tulpenhof biedt. Door de lente te vieren met een bloemenfeest wil de Heemtuin nieuw publiek trekken en daarmee meer mensen bewust maken van hoe mooi de eigen, inheemse natuur is. 

Openingstijden

De Tulpenhof gaat open op Tweede Paasdag (maandag 10 april), van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag 16 en zondag 23 april is de Tulpenhof eveneens geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

De Heemtuin is te vinden aan de Nicolaes Maesstraat 2, te Brunssum. Toegang is gratis. Voor bezoekers is er koffie en thee (en uiteraard zijn er ook chocolade eitjes)!

De Heemtuin van Brunssum

De Heemtuin van Brunssum is ruim 20 duizend vierkante meter groot. 

Met een beekje, 2 grote vijvers, een moerasvijver en een siervijvertje is water een belangrijk element. In het voorjaar domineert in de Heemtuin de voorjaarsflora: Slanke sleutelbloem, Witte bosanemoon, Daslook, Salomonszegel, Boshyacinth, Aronskelk, en de Hondstand.
Langs en in de vijvers en de beeklopen groeit o.a. Dotterbloem, Lisdodde, Kattenstaart, Gele Lis, Egelskop en Moerasaardbei. Knotwilgen flankeren het water.