Nieuw in het stadsjournaal: Inspiratiewand geeft doorkijk naar nieuw centrum Brunssum

In het centrum van Brunssum staat sinds kort een ‘Inspiratiewand’. De wand vertelt het verhaal van ‘Ons Nieuwe Centrum’.

Op de wand vind je meer informatie over de plannen voor het centrum. En door ‘ramen’ in de wand kun je kijken naar de voortgang van de bouwwerkzaamheden.

Het centrum van Brunssum gaat de komende jaren op de schop, zodat er ruimte komt voor meer wonen, meer diensten en meer ontmoeten. 

Inmiddels zijn de eerste panden in de Kerkstraat gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw groen hart: het Victoriapark. Het gat dat hierdoor is ontstaan in de Kerkstraat, is tijdelijk gedicht met een bouwwand. En niet zomaar een bouwwand, maar een Inspiratiewand. Een wand om te inspireren en te informeren.

Zo keren op de wand de drie thema’s van het nieuwe centrum terug: 

  • Meer wonen: ‘voor jong & oud, in het groene, kloppende stadshart van Brunssum.’
  • Meer ontmoeten: ‘op het terras, tijdens het eten of bij een optreden in de stad, gezellig!’
  • Meer diensten: ‘naar de kapper, naar een cursus en natuurlijk ook lekker winkelen.’

Sloopschatten

Bijzonder aan de wand zijn de ‘sloopschatten’. Dat zijn objecten en onderdelen die karakteristiek waren voor de gesloopte panden en die op een of andere manier zijn verwerkt in de wand. Zoals kozijnen, typische bordjes en andere elementen. Maar in de wand zijn ook speelse elementen verwerkt, zoals een finger skatepark, eveneens gemaakt van bouwmaterialen.

De wand zal blijven staan tot de ontwikkelaar op de plek van de gesloopte panden van start gaat met de bouwwerkzaamheden.