Nieuw in het stadsjournaal: Kerstbomen in Amstenraderveld

Kerst komt er weer aan! Woningen en woonkamers worden uitbundig versierd met Kerstdecoraties. Maar soms zijn er zelfs hele straten of wijken die in Kerstsferen worden gedompeld. Zoals in de Brunssumse wijken Amstenraderveld en Klingelsberg.

Het begon een paar jaar geleden in de Houtduiflaan in Amstenraderveld. Daar versierden inwoners hun straat met Kerstbomen, mét lampjes. In de jaren daarna volgden de omliggende straten. Wat ooit begon met 8 bomen, is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 100 verlichte bomen, tot in de naastgelegen wijk Klingelsberg toe. En het initiatief verspreidt zich elk jaar weer iets verder in Brunssum.

Glühwein

Het initiatief is helemaal een idee van – en wordt ook betaald door – de bewoners zelf. En het effect blijft niet alleen beperkt tot mooie Kerstsferen en -taferelen in december. Het samen neerzetten en optuigen van de bomen – en na afloop samen drinken van zelfgemaakte glühwein – leidt tot een verbinding in de wijken waardoor de buurtbewoners elkaar ook in de rest van het jaar weten te vinden.

Of zoals één van de bewoners het zegt: “Het mooie hiervan is: het brengt mensen weer samen. Je doet dingen samen. Gezichten krijgen weer namen. Dat is heel bijzonder”.