Nieuw in het stadsjournaal: Met de Trap-Step-Stap naar school

Zo veel mogelijk kinderen gezond en veilig naar school. Nee. niet met de auto. Maar op de fiets, met de step of te voet. Dát is het doel van de Trap-Step-Stap Challenge, een project dat onlangs liep op een aantal basisscholen in Brunssum.

Wie op de fiets, met de step, of te voet naar school komt, is goed bezig. Want het is gezonder en beter voor het milieu. Het is goedkoop. En het is ook nog eens veiliger. Want kinderen doen ervaring op in het verkeer en leren sneller om zelfstandig te zijn. En als er minder kinderen met de auto worden gebracht, maakt dat ook de schoolomgeving veiliger.

Vloggen

Basisschool Titus Brandsma was één van de deelnemende scholen aan de Trap-Step-Stap Challenge. 

De kinderen op de Titus Brandsma begonnen met een meting in de deelnemende klassen: wie wordt gebracht met de auto, en wie komt te voet of met de fiets? 

Om die laatste groep te laten groeien, maakten de kinderen een vlog waarin de voordelen van fiets, step of lopen werden uitgelegd. In de vlog werd ook opgeroepen om op de laatste dag van het project allemaal fietsend, steppend of lopend naar school te komen.

Ouders

De school sprak ook de ouders aan: "Natuurlijk hopen we op uw actieve deelname! Laat uw kind(eren) in de week van de challenge zoveel mogelijk op de fiets, met de step of te voet naar school komen (en daarna natuurlijk ook!). Ga thuis het gesprek aan over lopen en fietsen naar school. Is het noodzakelijk om de auto te nemen? Probeer dan uw kind een stukje verderop af te zetten. Zo creëren we samen een veilige schoolomgeving!"