Film 'Hoop' te zien tijdens Dodenherdenking

Op donderdag 4 mei 2023, bij gelegenheid van Dodenherdenking, vindt in de Gregoriuskerk te Brunssum de vertoning plaats van een speciale film, 'Hoop'.

‘Hoop’ vertelt het verhaal van Joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduikadres vonden bij Brunssumse gezinnen. Dankzij de moed van deze gezinnen ontsnapten honderden kinderen aan de Holocaust en overleefden de oorlog. 

In de documentaire komen overlevenden, nabestaanden, getuigen en historici aan het woord, afgewisseld met historische beelden. ‘Hoop’ geeft daarmee een scherp beeld van Brunssum tijdens de oorlogsjaren en is tegelijkertijd een eerbetoon aan de vele gewone Brunssumers die in stilte buitengewone dingen deden, onder de dreiging van vervolging en dood.

De film is gemaakt in opdracht van de gemeente Brunssum.

Gratis voorstelling

De voorstelling op donderdag 4 mei begint om 18.30 uur en is gratis toegankelijk. De film duurt ongeveer 30 minuten. Aansluitend vindt de officiële Dodenherdenking in Brunssum plaats, met een bijeenkomst op de Algemene Begraafplaats (vanaf 20.00 uur) en op het Britse ereveld aan de Heufstraat.

De Gregoriuskerk is gelegen aan de Kerkstraat 129 te Brunssum.

Bekijk hier de trailer: