Nieuw in het stadsjournaal: Eggeplein wordt speelplaats én ontmoetingsplek

Het Eggeplein in Brunssum gaat de komende weken flink op de schop. Doel: het plein helemaal opnieuw inrichten zodat het straks z’n oude functie terug krijgt: dat van ontmoetingsplek. Mét volop speelplekken voor de allerkleinsten.

Het Eggeplein is al honderd jaar het hart van de oude mijnwijk De Egge. In de afgelopen jaren werd De Egge vrijwel geheel herbouwd, met aandacht voor duurzaam en comfortabel wonen. Tijdens die verbouwing werd het Eggeplein een tijdelijke opslagplaats voor de bouwbedrijven.

Nu de jarenlange verbouwing is afgerond en de wijk weer volop bewoond wordt, pakken de gemeente Brunssum en woningcorporatie Weller gezamenlijk de herinrichting van het Eggeplein op. Na inspraak van bewoners – en hun kinderen – ligt er een plan waarbij het Eggeplein een ontmoetingsplek wordt voor alle bewoners, met heel veel speeltoestellen voor kinderen in alle leeftijden.

Klaar lente 2024

In oktober 2023 zijn de werkzaamheden gestart met grondwerkzaamheden en het inzaaien van gras. Eind november zullen de speeltoestellen geplaatst zijn, gevolgd door het meubilair in december 2023. 
Begin volgend jaar volgt dan de aanplant van hagen, bomen en bloemen zodat vanaf de lente van 2024 het Eggeplein z’n functie terug heeft: dat van een levend en groen kloppend hart in een vitale woonwijk.