Laagdrempelige hulp voor jongeren nu ook in Brunssum

Zit je als jongere niet lekker in je vel? En weet je niet waar je terecht kunt voor een goed gesprek? Dan kun je vanaf nu in Brunssum terecht bij twee Praktijkondersteuners Jeugd.

Jongeren die niet lekker in hun vel zitten, depressief zijn, of zich problematisch gedragen, worden nu nog meestal door hun huisarts doorverwezen naar een psychiater of psycholoog. Maar dat is niet altijd nodig. 

Geen wachtlijsten

Vaak helpt een goed gesprek al. Met iemand die de tijd voor ze neemt. Die iemand, dat is in Brunssum de Praktijkondersteuner Jeugd. De Praktijkondersteuners zijn er voor jongeren tot 23 jaar, en voor hun ouders. Het kan gaan om psychische problemen, maar ook bijvoorbeeld om opvoedondersteuning.
De Praktijkondersteuners hebben geen wachtlijsten. Zo kunnen gezinnen sneller worden geholpen. En ze hebben meer tijd om in gesprek te gaan met jongeren of hun ouders. Is het nodig, dan kunnen ze doorverwijzen naar meer specialistische hulp. 

Contact

De Praktijkondersteuners in Brunssum zijn Sowella Hermans en Amber Rosenau. Zij zijn bereikbaar via het Centrum voor Jeugd en Gezin, 046 850 69 10 (ma-vr van 9 tot 17 uur) of kijk op www.cjg-wm.nl voor meer contactmogelijkheden.