Informatieve websites

U wilt graag uw steentje bijdrage aan een duurzame wereld. Maar waar vindt u goede informatie? Steek hier uw licht eens op.

Algemene informatie duurzame maatregelen in en om het huis

Algemene informatie over duurzame maatregelen zoals energie besparen of energie duurzaam opwekken vindt u op de volgende websites:

 • https://www.woonwijzerwinkel.nl/limburg/ Parkstad heeft de WoonWijzerWinkel geopend, hét energieloket voor iedereen in de regio. Iedereen die op zoek is naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van zijn of haar woning, kan in Parkstad terecht in de WoonWijzerWinkel. In de winkel kunnen bezoekers terecht voor betrouwbaar en objectief advies op maat over de mogelijkheden tot verduurzaming van de eigen koop- of huurwoning en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen zoals warmtepompen. Ook wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden. 

  Adres winkel:    Roda JC Ring 61 unit I, 6466 NH Kerkrade
  E-mail:              info@limburg.woonwijzerwinkel.nl
  Telefoon:           (045) 7470051
  Openingstijden: de actuele openingstijden vindt u op de website van de WoonWijzerWinkel.

 • https://www.milieucentraal.nl biedt informatie over meerdere thema’s zoals een stappenplan naar aardgasvrij wonen, energiebesparende maatregelen en andere duurzame keuzes in en om het huis. Ook vindt u op deze website checklist voor het aangaan van offertegesprekken voor bijv. de aanschaf van zonnepanelen.

 • https://www.verbeterjehuis.nl is handig als u zelf wilt onderzoeken hoeveel energie u kunt besparen. Deze website maakt op basis van uw huidige situatie een analyse en laat zien hoeveel u kunt besparen met maatregelen zoals isoleren. Zo heeft u een indicatie van de mogelijke besparing op uw energierekening per maatregel.

 • https://www.degroenemenukaart.nl, op de landelijke menukaart vindt u informatie over het verduurzamen van uiteenlopende types historische gebouwen.

 • https://www.energielabel.nl   geeft informatie over energielabels en hoe daarmee energiezuinige keuzes te maken.

 • https://brunssum.zonnekaart.nl om een check te doen of uw dak geschikt is voor zonne-energie.

 • https://www.huisjeboompjebeter.nl geeft slimme tips voor een klimaatbestendige tuin.

 • https://www.waterklaar.nl/parkstad op deze website vindt u informatie over maatregelen voor uw huis en/of tuin om deze klimaatbestendig te maken.

 • https://zetookdeknopom.nl voor praktische tips voor een duurzamer leven.

Kosten, financiering en subsidies

Betrouwbare partijen vinden

Wanneer u een advies aan huis wilt krijgen of een klus wilt laten uitvoeren, hoe komt u dan aan een betrouwbare partij? Op deze websites vindt u gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en adviseurs.

Lokale energiecoöperatie

In Brunssum is er ook een lokale energiecoöperatie die zich inzet voor duurzame energie. Meer informatie over deze organisatie vindt u op hun website.