Honden uitlaten

Bij het uitlaten van uw hond moet u zich aan een aantal regels houden. Die regels gaan bijvoorbeeld over waar uw hond wel en niet mag komen, en over de plaatsen waar plaatsen uw hond los mag lopen.

Hondenpoep

In Brunssum geldt een ruimplicht voor hondenpoep; u dient altijd de uitwerpselen van uw hond op te ruimen.

Met een hondenpoepzakje kunt u de poep snel en hygiënisch van de grond verwijderen. De zakjes zijn gratis te verkrijgen in de gemeentewinkel. Ook zijn de zakjes te krijgen bij drie supermarkten: bij de beide Albert Heijn-vestigingen, en bij Plus Quaedvlieg in Treebeek. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van eigen zakjes.

De zakjes kunt u kwijt in de hondenpoepbakken. Deze bakken zijn herkenbaar aan de rode kleur. Ze hangen op ongeveer 150 plekken in een heel Brunssum. U kunt de zakjes ook in de gewone prullenbakken doen.

Vrij rondlopen

Er zijn in Brunssum volop plekken waar u uw hond de vrije ruimte kunt geven. Zo mogen in een groot deel van het Schutterspark de honden vrij rond lopen. Op de Brunssummerheide zijn speciale paden gemarkeerd, de hondenloslooppaden. Daarnaast zijn er de zogenaamde hondenlosloopplekken. Uiteraard moet u de hond wel onder controle hebben. Op sommige losloopplekken dient u de hondenpoep op te ruimen, op andere niet. Dat is met een bord aangegeven. Deze vindt u op verschillende plekken in Brunssum:

Wijk Locatie Bijzonderheden
Brunssum-West

Emmapark

Emmastraat (strook langs weg)

Trichterbos

Afgerasterd

Niet afgerasterd

Afgerasterd

Brunssum-Noord

Kennedylaan

Veldstraat/Jonker van de Weerschstraat (strook langs weg)

Afgerasterd

Half afgerasterd

Brunssum-Oost De Ruyterstraat Afgerasterd
Brunssum-Zuid Akerstraat Afgerasterd
Brunssum-Centrum

Hemelderpark

Vijverpark

Afgerasterd

Afgerasterd

Buiten deze plekken mag uw hond niet loslopen.

Op kinderspeelplaatsen, speelweiden, zandbakken en overige aangewezen plekken mogen géén honden komen, ook niet aangelijnd.