Vreemdelingenpaspoort

Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u in sommige gevallen een vreemdelingenpaspoort krijgen. Bijvoorbeeld wanneer u van uw eigen land geen reisdocument krijgt. U kunt met het vreemdelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve uw land van herkomst.

Aanvragen

U maakt voor het aanvragen van uw vreemdelingenpaspoort een afspraak. Tijdens de eerste afspraak vult u met de ambtenaar een aanvraagformulier in. De gemeente stuurt deze naar de IND. Daarna bellen wij u voor het maken van een tweede afspraak voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort. 

Maak online een afspraak 

Afhalen

Na 5 werkdagen kunt u het aangevraagde vreemdelingenpaspoort afhalen in de gemeentewinkel. Het afhalen kan uitsluitend met afspraak. De afhaalafspraak wordt bij de aanvraag direct gemaakt.

Afhalen doet u persoonlijk.

Kosten

Een vreemdelingenpaspoort kost € 63,40.

U betaalt bij de aanvraag van uw vreemdelingenpaspoort contant of met uw pinpas.

Meenemen

Als u 18 jaar of ouder bent

Kinderen tot 18 jaar

Let op: uw kind dient zelf bij de aanvraag aanwezig te zijn.

Geldigheid

Hoelang het vreemdelingenpaspoort geldig is hangt af van uw verblijfsvergunning. Vreemdelingenpaspoorten zijn maximaal 5 jaar geldig.

Verloren of gestolen

Bent u uw paspoort kwijt of is uw paspoort gestolen? Of maakt iemand er misbruik van? Doe dan een melding van vermissing en verklaar uw paspoort ongeldig.

Melden vermissing paspoort (inloggen met DigiD)