Wegwerkzaamheden en -afsluitingen

Bekijk het overzicht van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Brunssum.

 • Vanaf 20 mei 2024: Herinrichting Loogstraat en Europalaan

  29 mei 2024

  De gemeente Brunssum gaat de Loogstraat en Europalaan aanpakken. De aanleiding is de verouderde staat van de asfaltverharding. Om de veiligheid en kwaliteit van de weg te waarborgen, is het noodzakelijk om de asfaltlaag te vervangen.

 • 8 en 9 juni 2024 Torenstraat en Reinstraat gedeeltelijk afgesloten

  12 april 2024

  Op 9 juni 2024 is er van 10 tot 16 uur een straatmarkt in de Torenstraat en de Reinstraat. Op zaterdagavond wordt deze markt al opgebouwd.

 • Tweede deel Akerstraat vanaf 22 april afgesloten

  16 april 2024

  Een deel van de Akerstraat is vanaf maandag 22 april 2024 voor al het verkeer afgesloten wegens werkzaamheden. De aansluitende Heerenweg in Heerlen is vanaf woensdag 17 april afgesloten.

 • Tot 19 juli 2024 Bodemplein afgesloten

  13 maart 2024

  Het Bodemplein in Brunssum krijgt een nieuwe inrichting. Het huidige kruispunt met verkeerslichten wordt vervangen door twee rotondes. Vanwege de werkzaamheden is het drukste verkeersknooppunt van Brunssum tot 19 juli 2024 voor nagenoeg al het verkeer afgesloten.

 • Actueel overzicht wegwerkzaamheden

  19 juli 2023

  Op deze plattegrond is een overzicht te zien van de actuele wegwerkzaamheden op de hoofdwegen van Brunssum.

 • Aanpak Wilhelminastraat - Julianastraat en OV-overstapstation

  04 juni 2024

  De gemeente Brunssum gaat de Wilhelminastraat en Julianastraat aanpakken. Om de veiligheid en kwaliteit van de weg te waarborgen, is het noodzakelijk om het asfalt te vervangen. Bovendien willen we de bereikbaarheid en leefbaarheid van Brunssum verbeteren. In de Wilhelminastraat wordt daarom het busstation verbeterd.

 • Groot onderhoud aan asfalt

  21 maart 2024

  In maart start de gemeente Brunssum met asfaltonderhoud aan de N276, de Karel Doormanstraat en de Akerstraat . Uit een grondige inspectie is gebleken dat de asfaltverharding van deze wegen sterk verouderd is en dringend vervangen moet worden.

 • Aanpak Spoorstraat

  26 juni 2024

  De gemeente Brunssum gaat de Spoorstraat in Treebeek aanpakken. Door de toename van hevige regenval is de capaciteit van bestaande riolen en waterbuffers steeds vaker te weinig, wat leidt tot wateroverlast en schade aan woningen.