Basisonderwijs

De gemeente Brunssum heeft 11 scholen voor basisonderwijs.

Basisschool de Vlindertuin

De Basisschool de Vlindertuin is gestart in het schooljaar 2016-2017. Het is een fusie tussen de Openbare Jenaplan Basisschool en Basisschool Koningin Beatrix.

Basisschool Langeberg

De R.K. Basisschool Langeberg is in 1951 opgericht. Het gebouw is in 1992 ingrijpend gerenoveerd en aangepast aan de eisen van de moderne tijd. In 2005 is de school opnieuw verbouwd en uitgebreid met diverse multifunctionele werkruimtes.

R.K. Basisschool de Caleidoscoop

De school is gelegen aan de Essenstraat. Voorheen was dit Basisschool Fatima.

Basisschool Titus Brandsma

De school is gelegen in Brunssum-Noord. Deze wijk wordt door de Kennedylaan en de Europalaan in 4 delen verdeeld.

Basisschool Meander

De school is gevestigd in de Brede Maatschappelijke Voorziening "Bronsheim" aan De Insel 23, in de wijk Brunssum-Oost. In het gebouw is een peuterspeelzaal "Pimpeloentje" en een kinderdagverblijf "Rollebol" gehuisvest.

Basisschool De Opstap

Basisschool de Trampoline ligt in het centrum van de gemeente Brunssum. De school heeft zijn intrek genomen in de nieuwe Brede School Centrum Brunssum.

Basisschool St. Franciscus

De school, die in 1920 opgericht werd, is vrijwel even oud als de wijk waarin hij ligt. Met de komst van de steenkoolmijn Emma was er behoefte aan woonruimte voor de mijnwerkers, die van heinde en ver naar de Mijnstreek trokken.

Basisschool de Trampoline

Basisschool de Trampoline ligt in het centrum van de gemeente Brunssum. De school heeft zijn intrek genomen in de nieuwe Brede School Centrum Brunssum.

Gereformeerde Basisschool Benjamin

De school ligt in de Brunssumse wijk Treebeek. Deze wijk ligt redelijk centraal tussen Brunssum, Hoensbroek en Heerlen in. Het voedingsgebied is vrij groot en omvat ongeveer geheel oostelijk Zuid-Limburg.

SBO De Boemerang

Speciale School voor Basisonderwijs De Boemerang bestaat onder deze naam sinds 18 juli 2003 en is ontstaan uit een samenvoeging van SBO Eggerank uit Brunssum en SBO In et Wieër uit Hoensbroek.

Schoolbesturen

De bovengenoemde scholen vallen onder een van de volgende schoolbesturen: MOVARE, INNOVO, Vereniging tot Stichting en instandhouding van Scholen met de Bijbel op Gereformeerde Grondslag.