Toekomstvisie voor Brunssum

Brunssum, de stad waar u elke dag doorheen loopt, fietst en uw leven leidt. Wat komt er bij u op, wanneer u denkt aan Brunssum? Uw gedachten, dromen, ideeën. Misschien denkt u aan de geschiedenis, de mix van mensen hier, de prachtige natuur, werk of school. Al deze dingen samen vormen (de toekomst van) Brunssum.

Wat vinden Brunssumers eigenlijk belangrijk?

Sinds dit jaar werken we aan een nieuwe toekomstvisie voor onze stad. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor uw betrokkenheid in Brunssum. Wat zou u willen zien in uw toekomstige Brunssum? Welke uitdagingen moeten we aanpakken voor een betere leefomgeving? En zo zijn er nog meer belangrijke vragen die we aan verschillende inwoners van Brunssum willen stellen.

En u?

Uw omgeving en leefsituatie bepalen grotendeels hoe u zich voelt. Maar wat is voor u écht belangrijk? Is dat een mooi huis, een veilige buurt, een groene omgeving, een supermarkt dichtbij of gewoon alles? U heeft er vast al eens over nagedacht. En zo niet, dit is uw kans. Denk mee over Brunssum en maak uw Brunssum waar! U komt ons dit jaar op verschillende plekken tegen onder de vlag ‘Jouw Toekomstige Brunssum’, dan horen we graag wat u belangrijk vindt.

JouwToekomstigeBrunssum_Logo_Oranje

Blik op de toekomst

De historie en cultuur van Brunssum, het landschap, de bewoners van de vijf Brunssumse wijken, maar ook werkgelegenheid en onderwijs. Het zijn slechts een paar elementen die samen Brunssum vormen. Dagelijkse dingen waar u uw eigen ideeën over kunt én mag geven. In dit artikelleest u er meer over.

Vóór en vanuit verschillende bewoners

De kwaliteit van leven is voor iedereen anders. Jongeren, ouderen, families, hoog- en laagopgeleiden, mensen met verschillende inkomens, nationaliteiten… elke mening telt! Het verhaal van Brunssum is uw verhaal. Ons verhaal.

Want al ‘uw verhalen’ maken ‘ons verhaal’

Het is best lastig om vooruit te kijken en te bedenken wat we willen, voelen, zien en missen. Toch gaan we proberen om een compleet beeld te krijgen. Zo kunnen we samen een plan voor de toekomst maken. Met trots en met passie. Omdat ons hart in Brunssum ligt.

Laat u inspireren

De afgelopen jaren is er al van alles gebeurd in Brunssum.  Kijk eens om u heen en ontdek wat voor moois er in Brunssum te vinden is. De komende tijd delen we ook voorbeelden, zodat u kunt zien wat er allemaal is ontstaan. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Brunssumers Joyce en Serv eens. Misschien inspireert het u om ook een steentje bij te dragen.

Meedenken?

Kom naar een van de straathoeksessies en deel uw ideeën. U vindt ons op deze locaties.

Uw stad heeft u nodig!

Uw ideeën en inzet tellen, ook voor de toekomst. Want Brunssum is van ons allemaal! Denk mee en draag bij aan het Brunssum van morgen. ‘Jouw stad, jouw thuis. Jouw Toekomstige Brunssum!’