Omzetten partnerschap in huwelijk

Partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan natuurlijk! Zo regelt u het in Brunssum.

Als u een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U gaat persoonlijk naar de gemeente en ondertekent in elkaars bijzijn de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.

Aanvragen

U maakt voor het kenbaar maken van uw plannen een afspraak. Tijdens deze afspraak legt u samen met de ambtenaar de definitieve datum vast voor het omzetten van uw partnerschap in een huwelijk. 

De gemeentewinkel van de gemeente Brunssum is de komende tijd beperkt open. Dit is een gevolg van de maatregelen die de rijksoverheid heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door de beperkte openstelling voor het aanvragen van producten (dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur) wil de gemeente Brunssum fysieke contacten beperken en daarmee de gezondheid van bezoekers en eigen medewerkers beschermen. Voor het maken van een afspraak tijdens deze beperkte openingstijden neemt u telefonisch contact op met de gemeente via (045) 527 85 55.

Kosten

  • Zonder ceremonie: € 51,55
  • Met ceremonie: de kosten zijn gelijk aan die van trouwen

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Het afschrift van de akte van geregistreerd partnerschap

Meer informatie

  • Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.
  • Woont u allebei niet in Nederland en heeft u allebei, of een van beiden, niet de Nederlandse nationaliteit? Dan gebeurt de omzetting bij de gemeente Den Haag
  • Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap op Rijksoverheid.nl