Trouwambtenaren

Natuurlijk wilt u een ceremonie die bij uw past én een trouwambtenaar die bij uw stijl past.

Gelukkig kunt u in Brunssum een voorkeur uitspreken voor de trouwambtenaar die uw huwelijk voltrekt of uw partnerschap registreerd. Zij stellen zich hieronder voor. Tijdens uw gespek bij de gemeente, kunt u uw eventuele voorkeur aangeven.

 

Ilona CleirenIlona Cleiren

Alle mooie dingen in het leven moeten gevierd worden. Dat kunnen kleine momenten zijn, maar ook zoiets groots als de liefde. De liefde die we vieren op de trouwdag van een bruidspaar. Ik vind het altijd een eer als ik op zo’n bijzondere dag aanwezig mag zijn en iets mag toevoegen.

Sinds 1 januari 2009 werk ik met veel plezier bij onze mooie gemeente Brunssum als medewerkster Klanten Contact Centrum/Burgerzaken op de afdeling Publieksdiensten. Ik vond het voorheen altijd ontzettend leuk als mijn collega’s van de Burgerlijke Stand huwelijken voltrokken. Op een gegeven moment ontstond er een aantal vacatures voor trouwambtenaar en heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Zo ben ik erin gerold en sinds 2017 heb ik toch al aardig wat huwelijken mogen voltrekken bij ons in de trouwzaal of op het prachtige Clemensdomein. Dit is voor mij een geweldig leuke job waar ik altijd veel energie uit haal en vooral vrolijk en blij van word. Ik mag immers steeds weer een van de belangrijkste momenten uit een mensenleven van dichtbij meemaken en dat vind ik altijd fantastisch om te doen.
Ik ben heel betrokken en hou van een open, persoonlijke, spontane en humorvolle aanpak. Een informeel gesprek van tevoren is daarom heel waardevol, zodat we elkaar beter leren kennen. Belangrijk is dat we samen invulling geven aan de ceremonie op de manier zoals jullie als bruidspaar dat wensen en dat jullie er een goed gevoel bij hebben. Het is immers jullie dag! Tijdens dit persoonlijke gesprek worden de leuke, lieve,  maar ook grappige en soms gênante momenten die jullie samen hebben meegemaakt, besproken. Dat is waarom elke toespraak weer anders is en wat het zo persoonlijk maakt. Geen enkel bruidspaar is immers hetzelfde. Of je deze dag nu heel groots of juist met alleen je naasten in een wat intiemere sfeer wil vieren, jullie bepalen zelf hoe je het graag wilt.
Een bijzonder mooi compliment dat ik al vaker heb gekregen is dat ik straal tijdens de trouwceremonie en ook krijg ik vaak hele leuke reacties achteraf, ook van familie van het bruidspaar dat het zo leuk was en dat is waar ik het voor doe!

 

Benigna ConstenBenigna Consten

Met veel plezier en passie begeleid ik als BABS jullie huwelijk waarbij ik een op maat gesneden ceremonie aanbied op jullie mooiste dag. Het gaat erom de liefde die jullie voor elkaar voelen tot uitdrukking te brengen. Ik help jullie om de gevoelens van liefde en verbondenheid vorm te geven en in woorden uit te drukken. Jullie wensen als bruidspaar staan centraal.

Jullie zijn voorbestemd om deze bijzondere dag elkaar trouw te beloven en het verbond in liefde met elkaar aan te gaan. Jullie hebben een verhaal over hoe het allemaal begon. Als BABS maak ik vooraf een afspraak om het verhaal en om jullie wensen te horen. Vandaar uit ontstaat er een scenario dat helemaal bij jullie past, precies zoals jullie het willen. 
Het gaat om betekenis en diepgang, waar iedereen getuigen mag zijn van het ‘ja- woord’ en hoe jullie ten overstaan van vrienden en familie verklaren dat dit een liefdesverbond is. Een huwelijk is een bijzondere ervaring. Voor velen is het de dag van hun leven. Als het hart spreekt is er vreugde, humor, een lach, een traan, en tederheid. Het is juist de liefde van waaruit alles mag ontstaan en iedereen zichzelf mag zijn, ook in een huwelijksvoltrekking. 
Mijn taak als BABS is om jullie vragen en wensen te vertalen naar een onvergetelijke dag, waarbij ik help om de huwelijksvoltrekking waardig, persoonlijk, en intiem vorm te geven. Je toekomstige levenspartner is voor jou de waardevolste mens, iemand waar je de rest van je leven mee verbindt. Samen kunnen we er voor zorgen dat deze dag het volmaakte begin is, waarbij ik het als een eer beschouw om jullie te mogen begeleiden. 
Als woorden zoals: meer betekenis, de taal van het hart, spiritualiteit, luchtig, humor en vreugde, jullie aanspreekt, zal ik met hart en ziel jullie huwelijk ceremonie begeleiden.

 

Adelheid DebieAdelheid Debie

Mijn naam is Adelheid Debie Huls, trotse moeder van een dochter en echtgenote van een lieve man. Als designer en modestyliste zit creativiteit in mij. Mijn creativiteit mag en kan ik vanaf het voorjaar van 2018 tot uiting brengen in woord en geschrift als BABS bij de Gemeente Brunssum. Het vak van BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) is voor mij een eer om te mogen uitoefenen.

Mensen in mijn omgeving omschrijven mij als een mensenmens en dit kan ik beslist beamen. Ik ben dankbaar en voel mij bevoorrecht dat ik bij een dergelijke speciale dag in jullie leven mag zijn. Jullie liefde voor elkaar bekronen met een Huwelijk is voor mij de kers op de taart. Samen creëren we een mooie herinnering voor het leven, namelijk jullie leven. Of de keuze een stijlvolle en chique setting is of juist liever informeel, alles is bespreekbaar. In een persoonlijk gesprek maken jullie wensen kenbaar en luister ik naar jullie verhaal, waarna ik met volle overgave jullie ceremonie maak…persoonlijk en uniek en niet te vergeten “Op maat ” gemaakt voor en met jullie. Het is niet enkel “de kleren maken de man/vrouw”, maar ook een mooie geschreven en gesproken huwelijksceremonie,
Dus, als het aan mij ligt zeg ik “Ja ik wil ” jullie trouwambtenaar zijn.

 

Els SnackersEls Snackers

Sinds 1987 ben ik werkzaam bij de gemeente Brunssum, de plaats waar ik 10 jaar geleden mijn allereerste huwelijk voltrok als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Sindsdien verzorg ik met liefde en passie  huwelijks- en partnerschapsceremonieën in heel het land.
Dit doe ik naast de gebruikelijke werktijden ook in de weekenden en avonduren.

Ik blijf het een voorrecht vinden om deel uit te mogen maken van de grote dag, waarop twee mensen elkaar trouw willen beloven en ja tegen elkaar zeggen, ongeacht geslacht, cultuur of religie! Liefde, leven en familie zijn belangrijk voor mij. Uit liefde komt de wens voort om het leven samen te delen, waarbij families samen komen en jullie zelf misschien een nieuwe familie stichten. Zelf heb ik drie prachtige volwassen kinderen, drie schoondochters en ben ik een trotse oma van een heerlijke kleinzoon. Alles draait om jullie dag, het moet een dag worden om nooit te vergeten. De invulling van de plechtigheid is helemaal afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Deze bespreek ik graag in een kennismakingsgesprek. Van dit gesprek maak ik een passende, persoonlijke en vrolijke speech in het Nederlands, Engels of Duits. Wat mij betreft is er de mogelijkheid is om jullie eventuele (kleine) kinderen intens bij de ceremonie te betrekken. Een huwelijksvoltrekking behoort ernst en humor te bevatten, net als het leven en daardoor komt soms ook de moeilijke kant van het leven aan bod, zoals b.v. het verlies van een dierbare. Alles is bespreekbaar, de toon en sfeer bepalen wij gezamenlijk met  als gemeenschappelijk doel er een onvergetelijke dag van te maken! 

 

Raymond van HaafRaymond van Haaf

Op het moment dat jullie de beslissing hebben genomen om elkaar het “Ja-woord” te gaan geven of om “geregistreerd als partner” verder door het leven te gaan, kom ik om de hoek kijken. Ik zou het een eer vinden om jullie dag onvergetelijk te mogen maken, jullie wensen te gaan verwoorden en een bijdrage te leveren aan deze bijzondere dag.

Ik zal mijzelf even voorstellen: mijn naam is Raymond van Haaf, B uitengewoon A mbtenaar B urgerlijke S tand (BABS) in Brunssum. Getrouwd en werkzaam als O.V. buschauffeur bij Arriva. Muziek en Limburgse Cultuur zijn mijn andere hobby’s. Zo was ik in 1986 stadsprins van Brunssum. Mijn vrije tijd vul ik verder als vrijwilliger bij KWF kankerbestrijding, hier ben ik wijkhoofd en collectant. Daarnaast maak ik deel uit van verschillende werkgroepen van de “Parade der nationaliteiten” in Brunssum en wandel ik graag met vrouw en hond over velden en wegen. Het is de bedoeling dat jullie trouwdag, een van de gelukkigste dagen in het leven is. Een dag om nooit te vergeten en een dag waar we het leven vieren! Ook bij een huwelijk, laten we onze emoties vrij-spel en is bijna alles geoorloofd. Met een persoonlijke toespraak naar jullie en jullie gasten, is het mijn taak om iedereen te laten genieten. Een lach en een traan liggen naast elkaar. Net zoals jullie elkaar hebben leren kennen moet er tussen ons ook een klik zijn en daarom is het belangrijk om een voorbereidend gesprek te hebben. Tijdens onze kennismaking gaan we samen bekijken hoe we invulling gaan geven aan jullie ceremonie. Onze eerste ontmoeting, plannen we ongeveer 3 weken voor het feest in. Mochten jullie “Joa, ig wil” tegen elkaar willen zeggen of de ceremonie in het Limburgs dialect willen horen, kan dat ook! Ik verheug me erop om jullie geluk te wensen, met de woorden; “Gier moag elkaar noëe kussen” of “jullie mogen elkaar nu op ‘eigenwijze’ feliciteren!”.

 

Susan HurenkampSusan Hurenkamp

Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan is niet zomaar iets. Een belangrijke stap in het leven die je niet zomaar zet. Bij trouwen en/of het geregistreerd partnerschap aangaan hoort een ceremonie. Als Buitgewoon ambtenaar Burgerlijke stand begeleid ik de ceremonie. Maar natuurlijk niet voordat we elkaar gesproken hebben. Tijdens ons gesprek leren we elkaar kennen en spreken we de ceremonie door. Op die manier kan ik jullie een persoonlijke ceremonie bieden. 

Even voorstellen:  Ik ben Susan Hurenkamp, werkzaam als buurtregisseur in Heerlen. Ik ben dol op festivals en ga graag naar concerten. Het vak als trouwambtenaar is mijn hobby. Ik sluit huwelijken met veel plezier. Elk paar heeft zijn eigen unieke verhaal dat ik graag hoor en kan verwerken in de ceremonie. In mijn ogen hoort deze plechtigheid (want dat is het!) een mooi onderdeel van de dag te zijn. Een bijeenkomst met humor daar waar het kan, een lach en een traan als dat onderdeel is van jullie verhaal, altijd met respect. Muzikale omlijsting? Een naaste die iets wil zeggen? Ringen wisselen of juist niet? Alles kan, we bespreken het en we doen het samen. Mijn doel is bereikt als jullie terug kijken op een mooie ceremonie op jullie belangrijke dag ! Tot snel?