Trouwambtenaren

Natuurlijk wilt u een ceremonie die bij uw past én een trouwambtenaar die bij uw stijl past.

Gelukkig kunt u in Brunssum een voorkeur uitspreken voor de trouwambtenaar die uw huwelijk voltrekt of uw partnerschap registreerd. Zij stellen zich hieronder voor. Tijdens uw gespek bij de gemeente, kunt u uw eventuele voorkeur aangeven.

 

Benigna ConstenBenigna Consten

Met veel plezier en passie begeleid ik als BABS jullie huwelijk waarbij ik een op maat gesneden ceremonie aanbied op jullie mooiste dag. Het gaat erom de liefde die jullie voor elkaar voelen tot uitdrukking te brengen. Ik help jullie om de gevoelens van liefde en verbondenheid vorm te geven en in woorden uit te drukken. Jullie wensen als bruidspaar staan centraal.

Jullie zijn voorbestemd om deze bijzondere dag elkaar trouw te beloven en het verbond in liefde met elkaar aan te gaan. Jullie hebben een verhaal over hoe het allemaal begon. Als BABS maak ik vooraf een afspraak om het verhaal en om jullie wensen te horen. Vandaar uit ontstaat er een scenario dat helemaal bij jullie past, precies zoals jullie het willen. 
Het gaat om betekenis en diepgang, waar iedereen getuigen mag zijn van het ‘ja- woord’ en hoe jullie ten overstaan van vrienden en familie verklaren dat dit een liefdesverbond is. Een huwelijk is een bijzondere ervaring. Voor velen is het de dag van hun leven. Als het hart spreekt is er vreugde, humor, een lach, een traan, en tederheid. Het is juist de liefde van waaruit alles mag ontstaan en iedereen zichzelf mag zijn, ook in een huwelijksvoltrekking. 
Mijn taak als BABS is om jullie vragen en wensen te vertalen naar een onvergetelijke dag, waarbij ik help om de huwelijksvoltrekking waardig, persoonlijk, en intiem vorm te geven. Je toekomstige levenspartner is voor jou de waardevolste mens, iemand waar je de rest van je leven mee verbindt. Samen kunnen we er voor zorgen dat deze dag het volmaakte begin is, waarbij ik het als een eer beschouw om jullie te mogen begeleiden. 
Als woorden zoals: meer betekenis, de taal van het hart, spiritualiteit, luchtig, humor en vreugde, jullie aanspreekt, zal ik met hart en ziel jullie huwelijk ceremonie begeleiden.

 

Els SnackersEls Snackers

Sinds 1987 ben ik werkzaam bij de gemeente Brunssum, de plaats waar ik 10 jaar geleden mijn allereerste huwelijk voltrok als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Sindsdien verzorg ik met liefde en passie  huwelijks- en partnerschapsceremonieën in heel het land.
Dit doe ik naast de gebruikelijke werktijden ook in de weekenden en avonduren.

Ik blijf het een voorrecht vinden om deel uit te mogen maken van de grote dag, waarop twee mensen elkaar trouw willen beloven en ja tegen elkaar zeggen, ongeacht geslacht, cultuur of religie! Liefde, leven en familie zijn belangrijk voor mij. Uit liefde komt de wens voort om het leven samen te delen, waarbij families samen komen en jullie zelf misschien een nieuwe familie stichten. Zelf heb ik drie prachtige volwassen kinderen, drie schoondochters en ben ik een trotse oma van een heerlijke kleinzoon. Alles draait om jullie dag, het moet een dag worden om nooit te vergeten. De invulling van de plechtigheid is helemaal afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Deze bespreek ik graag in een kennismakingsgesprek. Van dit gesprek maak ik een passende, persoonlijke en vrolijke speech in het Nederlands, Engels of Duits. Wat mij betreft is er de mogelijkheid is om jullie eventuele (kleine) kinderen intens bij de ceremonie te betrekken. Een huwelijksvoltrekking behoort ernst en humor te bevatten, net als het leven en daardoor komt soms ook de moeilijke kant van het leven aan bod, zoals b.v. het verlies van een dierbare. Alles is bespreekbaar, de toon en sfeer bepalen wij gezamenlijk met  als gemeenschappelijk doel er een onvergetelijke dag van te maken! 

 

Raymond van HaafRaymond van Haaf

Op het moment dat jullie de beslissing hebben genomen om elkaar het “Ja-woord” te gaan geven of om “geregistreerd als partner” verder door het leven te gaan, kom ik om de hoek kijken. Ik zou het een eer vinden om jullie dag onvergetelijk te mogen maken, jullie wensen te gaan verwoorden en een bijdrage te leveren aan deze bijzondere dag.

Ik zal mijzelf even voorstellen: mijn naam is Raymond van Haaf, B uitengewoon A mbtenaar B urgerlijke S tand (BABS) in Brunssum. Getrouwd en werkzaam als O.V. buschauffeur bij Arriva. Muziek en Limburgse Cultuur zijn mijn andere hobby’s. Zo was ik in 1986 stadsprins van Brunssum. Mijn vrije tijd vul ik verder als vrijwilliger bij KWF kankerbestrijding, hier ben ik wijkhoofd en collectant. Daarnaast maak ik deel uit van verschillende werkgroepen van de “Parade der nationaliteiten” in Brunssum en wandel ik graag met vrouw en hond over velden en wegen. Het is de bedoeling dat jullie trouwdag, een van de gelukkigste dagen in het leven is. Een dag om nooit te vergeten en een dag waar we het leven vieren! Ook bij een huwelijk, laten we onze emoties vrij-spel en is bijna alles geoorloofd. Met een persoonlijke toespraak naar jullie en jullie gasten, is het mijn taak om iedereen te laten genieten. Een lach en een traan liggen naast elkaar. Net zoals jullie elkaar hebben leren kennen moet er tussen ons ook een klik zijn en daarom is het belangrijk om een voorbereidend gesprek te hebben. Tijdens onze kennismaking gaan we samen bekijken hoe we invulling gaan geven aan jullie ceremonie. Onze eerste ontmoeting, plannen we ongeveer 3 weken voor het feest in. Mochten jullie “Joa, ig wil” tegen elkaar willen zeggen of de ceremonie in het Limburgs dialect willen horen, kan dat ook! Ik verheug me erop om jullie geluk te wensen, met de woorden; “Gier moag elkaar noëe kussen” of “jullie mogen elkaar nu op ‘eigenwijze’ feliciteren!”.

 

Susan HurenkampSusan Hurenkamp

Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan is niet zomaar iets. Een belangrijke stap in het leven die je niet zomaar zet. Bij trouwen en/of het geregistreerd partnerschap aangaan hoort een ceremonie. Als Buitgewoon ambtenaar Burgerlijke stand begeleid ik de ceremonie. Maar natuurlijk niet voordat we elkaar gesproken hebben. Tijdens ons gesprek leren we elkaar kennen en spreken we de ceremonie door. Op die manier kan ik jullie een persoonlijke ceremonie bieden. 

Even voorstellen:  Ik ben Susan Hurenkamp, werkzaam als buurtregisseur in Heerlen. Ik ben dol op festivals en ga graag naar concerten. Het vak als trouwambtenaar is mijn hobby. Ik sluit huwelijken met veel plezier. Elk paar heeft zijn eigen unieke verhaal dat ik graag hoor en kan verwerken in de ceremonie. In mijn ogen hoort deze plechtigheid (want dat is het!) een mooi onderdeel van de dag te zijn. Een bijeenkomst met humor daar waar het kan, een lach en een traan als dat onderdeel is van jullie verhaal, altijd met respect. Muzikale omlijsting? Een naaste die iets wil zeggen? Ringen wisselen of juist niet? Alles kan, we bespreken het en we doen het samen. Mijn doel is bereikt als jullie terug kijken op een mooie ceremonie op jullie belangrijke dag ! Tot snel?
 

 

Gerard AlofsGerard Alofs

Hallo aanstaand bruidspaar of andere geïnteresseerde. Fijn dat jullie de moeite nemen om te kijken wat ik en mijn collega’s voor jullie kunnen betekenen. Mijn naam is Gerard Alofs, ben getrouwd met Peggy en samen hebben we een mooie dochter Myrthe. In 1998 hebben wij elkaar het ja-woord gegeven, een dag om nooit te vergeten!

We werden omgeven door hele fijne en warme mensen en één hiervan was de ambtenaar van de burgerlijke stand Mw.Bien. Zij was het waarmee we, op een hele fijne en ontspannen manier, de voorbereidingen troffen voor onze grote dag. Het was haar idee om de muzikaliteit van onze familie erbij te betrekken en een mooi gedicht te kiezen als rode draad voor de ceremonie. Ja, zoals je kunt lezen heeft zij een bijzondere indruk op ons achtergelaten en gezorgd dat de basis van onze sprookjesdag goed was. 
Dat is precies wat ik ook voor jullie wil betekenen. Wij gaan vooraf samen in gesprek om te kijken wat jullie persoonlijke wensen zijn en welke locatie hierbij het beste past. Ook bespreken we of er extra elementen aan jullie ceremonie kunnen worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een mooi verhaal en/of muziekstuk uitgevoerd door naaste familie en/of vrienden. 

Kortom, ik ga mijn uiterste best doen om van jullie droomdag iets bijzonders te maken. Een dag die past bij datgene wie jullie zijn en willen uitstralen. Ik kijk er naar uit om snel met jullie in contact te komen en te luisteren wat ik voor jullie kan betekenen.

Marjo KnibbelerMarjo Knibbeler

Geluk kan je overkomen, verliefd worden, samen de wereld aankunnen. Dat is denk ik de mooiste vorm van geluk. Dat heerlijke gevoel dat je vanbinnen krijgt, omdat je ziet dat de ander gelukkig is. Geluk vind je vaak in kleine dingen, als je ze maar wilt zien! Jullie als bruidspaar zien dat in elkaar en willen dat maar al te graag vastleggen in een huwelijk of partnerschap. Jullie maken hiermee een heel bewuste keuze voor elkaar. Het is dan ook niet alleen een feestelijke maar ook serieuze aangelegenheid. Een duidelijke stap in jullie relatie om ja te zeggen tegen een toekomst met elkaar. Als de trouwdag in zicht komt maak ik een afspraak met jullie om in een voorgesprek jullie wensen met betrekking tot de ceremonie te horen. Het meest belangrijke onderdeel is natuurlijk het jawoord want dat bindt jullie aan elkaar. Hoe de ceremonie er verder uitziet is afhankelijk van jullie wensen. Wil moeder een gedicht voorlezen of vader een speech, willen jullie muziek maken of ernaar luisteren het kan allemaal, want het is jullie dag, de dag dat we samen jullie liefde voor elkaar gaan vieren! 

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Mijn naam is Marjo Knibbeler en ben woonachtig in Brunssum. Sinds 1999 werk ik als buitengewoon trouwambtenaar (Babs) bij de gemeente Heerlen, en in die hoedanigheid heb ik meer dan 1000 huwelijken/partnerschappen mogen voltrekken.
Je kunt mij dus een zeer ervaren Babs noemen. Van arts tot stratenmaker, van advocaat tot acteur, ik heb hen allen tot volle tevredenheid getrouwd. En ik ben nog lang niet uitgetrouwd, het is een ontzettend leuke en uitdagende baan waar ik enorm veel voldoening uithaal. Ik ben ook ervaren in het sluiten van huwelijken in ziekenhuis en hospice. Juist die momenten probeer ik voor het bruidspaar zo betekenisvol mogelijk te maken.

Naast mijn werk als trouwambtenaar heb ik veel hobby’s en ook vrijwilligerswerk is heel belangrijk in mijn leven. Je vindt mij vaak in mijn tuin, ik speel piano, wandel graag en ben lid van het schrijversgenootschap ‘kamerverhalen’. Lezen is mijn grootste hobby, en zo ben ik sinds een paar jaar dan ook als vrijwilliger in de bibliotheek in Brunssum te vinden. Sinds kort ben ik ook trouwambtenaar, in Brunssum. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe werkplek en Ik hoop ook jullie trouwdag tot een onvergetelijke dag te kunnen maken.