Burgernet

In Burgernet werken gemeente, politie en burgers samen. Burgernet is een middel om verdachten van misdrijven en vermiste personen op te sporen

Burgernet wordt actief als er ergens een overval of inbraak is, of als er iemand vermist is. Mensen die deelnemer zijn aan Burgernet en in het gebied wonen waar het misdrijf of de vermissing gemeld is, krijgen dan een bericht via de telefoon. Dat kan een gesproken bericht zijn, of een SMS.

In dat bericht wordt verteld wat er aan de hand is en wordt bijvoorbeeld gevraagd om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Wie iets ziet dat voldoet aan het signalement, kan dat doorgeven aan het gratis nummer 0800-0011. Op die manier helpen tientallen, soms honderden burgers de politie bij de opsporing en leveren daarmee een bijdrage aan een veilige leefomgeving.

Doe mee

Burgernet is sinds november 2008 actief in 360 gemeenten. En met succes. Er zijn inmiddels al bijna 900.000 Burgernet-deelnemers. En in talloze zaken kwam de gouden tip van oplettende burgers.

In Brunssum is Burgernet sinds juni 2012 actief.

Meld u aan via de website van Burgernet.

Op deze website staat ook uitgebreide informatie over hoe het netwerk werkt.

Afmelden voor Burgernet

U wilt zich weer afmelden voor Burgernet? Na het inloggen oe website van Burgernet kunt u zich afmelden. Ook kunt u het contactformulier op de website van Burgernet hiervoor gebruiken.