WhatsApp Buurtpreventie

Bij de Buurtpreventie WhatsApp gebruiken buurtbewoners een programma (App) op hun telefoon, genaamd WhatsApp, om verdachte situaties in hun wijk te signaleren. Ze maken een 'groep' aan en kunnen daarbinnen berichten naar elkaar sturen.

Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtpreventie. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Wettelijke toezichthouders, zoals politie en handhaving en toezichthouders, kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Gebruik BuurtWhatsApp

Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij eerst 112 en stuurt daarna een bericht in de WhatsAppgroep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert. Ondertussen kan de politie tot eventuele actie overgaan.

Wilt u weten of er al een actieve BuurtWhatsAppgroep is in uw buurt of wilt u meer informatie over het opzetten van een BuurtWhatsApp? Neem dan contact op met uw wijkteam.