Voorkom fietsdiefstal

Het aantal fietsdiefstallen in het centrum van Brunssum is in de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Om fietsdiefstallen tegen te gaan werden op de Promenade de fietsgleuven vervangen door veilige fietsstandaards. In totaal gaat het om 38 standaards voor 76 fietsen. De standaards zijn geschikt voor stadsfietsen, hybridefietsen, racefietsen en mountainbikes. Elke standaard beschikt over een open oog dat door de fietser gebruikt kan worden om met een extra slot (kabel, ketting) de fiets tegen diefstal te beveiligen.

De gemeente constateert echter regelmatig dat op de Promenade geparkeerde fietsen onvoldoende beveiligd worden. Veel fietsers gebruiken geen extra slot om de fiets aan de standaard vast te leggen. De fietsen zijn daardoor gemakkelijk uit de standaard te tillen en mee te nemen. Dat gebeurt bijvoorbeeld regelmatig door duo-passagiers op scooters die de fiets uit de standaard tillen en snel wegkomen.

Voorkom diefstal van uw fiets, en maak gebruik van de veilige fietsstandaards. Sluit uw fiets niet alleen af, maar leg deze ook extra vast met een hangslot of kabelslot. Daarvoor zijn niet alleen de fietsstandaards op de Promenade geschikt - ook op het Koutenveld staan fietsstandaards waarin uw uw fiets veilig kunt stallen.