Op de pedalen met Velocity!

Woont of werkt u in Parkstad en komt u met het openbaar vervoer naar uw werk? Leg het laatste stukje af met de Velocity E-bike. Ook voor een dagtripje is de elektrische deelfiets heel geschikt. Velocity is het eerste elektrische fietsdeelsysteem in de (eu)regio, een emissievrije, gezonde en betaalbare manier van vervoer. Én er is ook een station in Brunssum.

Velocity 

In mei 2022 was de feestelijke opening van Velocity. De 20 nieuwe stations in Parkstad sluiten aan op de reeds bestaande honderd stations in de regio van Aken.

Het moederbedrijf Velocity Aken exploiteert al een e-bike deelsysteem met zo’n 100 oplaadpunten in Aken en een enkel oplaadpunt in Kerkrade en Vaals. Het gespecialiseerde bedrijf heeft al zeven jaar ervaring en bijna 10.000 geregistreerde klanten.

Waar staan de e-bikes?

Velocity heeft momenteel 20 deelstations in Parkstad. In Brunssum vindt u het deelstation bij het grote busstation aan de Emmaweg, bij de rotonde Akerstraat-Noord. Verder zijn er acht stations in Heerlen, vijf in Kerkrade, twee in Beekdaelen en Voerendaal, en een in Landgraaf en Simpelveld. En natuurlijk die bestaande  100 stations in Aken.

De stations zijn gerealiseerd bij OV-knooppunten waar zogenaamde mobiliteitshubs kunnen ontstaan. Hier kan van de e-bike overgestapt worden op het OV of naar een (elektrische) deelauto. Daarnaast zijn er stations bij grotere instellingen zoals onder meer het Zuyderland ziekenhuis, de Brightlands Smart Services Campus en Hogeschool Zuyd. En nu al zijn er uitbreidingsplannen voor nog eens vijf stations extra op bedrijventerreinen in de regio.  

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig of Velocity ook iets voor u is? Bekijk dan de website https://www.velocity-limburg.nl/ of https://www.maakdebeweging.nl/