Meer Diensten

In Ons Nieuwe Centrum, moet je natuurlijk gezellig kunnen winkelen. Maar hoe fijn zou het zijn als je er ook terecht kon voor het lenen van boeken, om een taalcursus te volgen, je kleding te laten verstellen of je was weg te brengen bij de strijkservice (omdat je er zelf een hekel aan hebt). Meer diensten dus.

In grote lijnen is de gedachte dat winkels het beste bij elkaar kunnen liggen. In de Kerkstraat dus, zodat je makkelijk een middagje kunt shoppen en daarna kunt neerploffen op een terrasje voor een drankje en misschien ook nog een lekkere maaltijd.

Maar Ons Nieuwe centrum biedt ook volop kansen voor andere diensten, zoals een bibliotheek, een wasserij (met strijkservice) of een cursuscentrum, zodat je eindelijk die creatieve kook-, taal- of timmercursus kunt volgen. Of een gamecenter voor de jongeren. Of een repairshop, waar je elektrische apparaten kunt laten repareren in plaats van meteen iets nieuws te moeten aanschaffen. Of een plek waar je met allerlei vragen terecht kunt. Kortom er is nog zoveel meer mogelijk dan alleen winkelen. De ideale plek voor dit soort diensten zouden de straten zijn die naar het centrum toelopen, de Wilhelminastraat en de Rumpenerstraat bijvoorbeeld.

De gemeente praat al met ondernemers en pandeigenaren over de verschillende mogelijkheden. Zie jij kansen voor jouw dienst, product of onderneming? Laat het ons weten via onsnieuwecentrum@brunssum.nl