Regelingen

Wil je aan de slag in het centrum van Brunssum? Er zijn allerlei regelingen die je daarbij misschien kunnen helpen. We zetten ze voor je op een rijtje.

 • Ontwerpbestemmingsplan Victoriapark

  Van 2 augustus t/m 12 september ligt het ontwerpbestemmingsplan voor het Victoriapark in het centrum van Brunssum ter inzage. Deze bestemmingsplanwijziging is een belangrijke stap om de geplande woningbouw, de nieuwe commerciële ruimtes en het nieuwe stadspark te kunnen realiseren.

 • Stimuleringsverordening voor nieuw ondernemerschap, bedrijfsverplaatsing en gevelrenovatie in het centrumgebied van Brunssum

  22 maart 2023

  De stimuleringsverordening bestaat uit verschillende regelingen die ondernemers financieel helpen om het gewenste kwaliteitsniveau uit het Stedenbouwkundig Kwaliteitskader te bereiken.

 • Groene daken en gevels

  Plannen voor het vergroenen van dak of gevel? Dat is een uitstekend idee! De gemeente Brunssum stelt daar subsidie voor beschikbaar.

 • Kom jij hier ondernemen?

  29 november 2022

  Gemeente Brunssum startte onlangs de campagne "Wordt jij mijn nieuwe buur?" om nieuwe én bestaande ondernemers te helpen bij nieuwe (of vernieuwings)plannen. Kosteloze ondersteuning bij het ontwikkelen van je ondernemingsplan? Hulp bij het vinden van passende financiering? Of net dat duwtje in de rug? Regelen we voor je...