Nieuws

De laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen van Ons Nieuwe Centrum.

 • Nieuw bestemmingsplan Victoriapark

  21 december 2023

  Op 12 december heeft de gemeenteraad van Brunssum het nieuwe bestemmingsplan voor het Victoriapark in het centrum van Brunssum vastgesteld. Deze bestemmingsplanwijziging is een belangrijke stap om de geplande woningbouw, de nieuwe commerciële ruimtes en het nieuwe stadspark te kunnen realiseren.

 • Met Victoriapark krijgt Brunssum een nieuw groen hart

  13 juli 2023

  Nieuwsgierig? In dit Stadsjournaal vertelt wethouder Jaimy van Dijk er meer over.

 • Uitvoering centrumplan Brunssum in drie stappen

  01 augustus 2023

  Op dinsdag 21 maart heeft de gemeenteraad van Brunssum besloten dat de uitvoering van het centrumplan wordt opgeknipt in drie stappen. Dit om de uitvoering te kunnen starten op zo kort mogelijke termijn en daarmee de versterking van het centrum in gang te kunnen zetten.

 • Nieuwsgierig naar Ons Nieuwe centrum?

  04 januari 2024

  Laat je inspireren door alle nieuwe ontwikkelingen op onsbrunssum.nl/onsnieuwecentrum.

 • Van historisch carillon naar nieuw centrum

  08 december 2022

  Onlangs werd het 40-jarig historisch carillon verwijderd uit de Kerkstraat, in het winkelhart van Brunssum. Het is de eerste stap in de ontwikkeling naar een nieuw, veelzijdig en toekomstbestending centrum, een plek voor wonen en werken, ontmoeten en winkelen.

 • Kwaliteitskader en stimuleringsregelingen voor centrum Brunssum

  22 december 2021

  Op 21 december 2021 werd het Stedenbouwkundig Kwaliteitskader én gelijktijdig de Stimuleringsverordening voor nieuw ondernemerschap, bedrijfsverplaatsing en gevelrenovatie in het centrumgebied van Brunssum vastgesteld. Daarmee zet de gemeente weer twee stappen richting een zichtbare verbetering van het centrumgebied.

 • Provinciale steun voor versterking Brunssums centrum

  05 november 2021

  Brunssum werkt aan een sterk en levendig stadshart door uitvoering te geven aan de Centrumvisie. De transformatie, sloop en nieuwbouw die hiervoor nodig is vergt een grote investering. Provincie Limburg ondersteunt de centrumontwikkeling met een subsidie van 1 miljoen euro gebaseerd op het “Kader Kwaliteit Limburgse Centra”.