Ontwikkeling appartementen Lindeplein

Aan het levendige Lindeplein in Brunssum zijn diverse bestaande horecapanden te vinden. Eet- en drinkgelegenheden, een cultureel centrum en terrassen. Op deze gezellige locatie komt appartementencomplex Lindenhof te liggen.

De ambitie van de gemeente is om woningen op dit terrein te realiseren met een commerciële plint aan de zijde van het Lindeplein (bijvoorbeeld een horecafunctie). De woningen moeten levensloopbestendig zijn en gaan deel uitmaken van de ‘huiskamer van Brunssum’. 

De gemeente heeft na een uitgebreide aanbesteding de RO-groep in de arm genomen om te komen tot de invulling van de locatie van de oude Brikke Oave. Zij zijn nu aan de slag met het ontwikkelen van circa 40 koopappartementen, inclusief parkeergarage en een commerciële plint met ruimte voor horeca. 

Ontmoetingsfunctie Lindeplein blijft belangrijk

Het plan van RO groep dat wordt ontwikkeld in samenwerking met Architectenzaak, de Belgische aannemer Dethier en bureau Verbeek sluit aan op de ambitie van de gemeente om het centrum verder te versterken. Daarbij spelen ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol.

Het Lindeplein heeft in het centrum een belangrijke ontmoetingsfunctie. Samen met het Vijverpark zal deze locatie voor ontspanning, evenementen en cultuur in een groene omgeving blijven bieden. Ook voor de nieuwe bewoners.

Met de nieuwe appartementen hoopt de gemeente ook doorstromingsmogelijkheden te creëren, waardoor andere woningen in Brunssum beschikbaar komen voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.
 

Impressiebeelden

Onderstaande afbeeldingen geven een sfeerimpressie van het appartementencomplex met een commerciële plint.
Het uiteindelijke ontwerp kan ervan afwijken: 

Impressie Lindeplein 2

Impressie Lindeplein 3

Impressie Lindeplein 1

Hoe nu verder?

Tijdens de verdere planuitwerking blijft de RO groep in gesprek met omwonenden en betrokken stakeholders om optimalisatie van het plan mogelijk te maken. 

Tijdens deze ontwikkelfase blijft de gemeente nauw betrokken bij de planuitwerking om vinger aan de pols te houden, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid of het betrekken van de bewoners en ondernemers in de omgeving. Waarschijnlijk is hier een jaar mee gemoeid waarna de schop echt in de grond kan in 2024.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen dit project? Of heeft u interesse in een koopappartement? 

Neem dan contact op via lindeplein@rogroep.nl of neem een kijkje op de website van de RO groep: rogroep.nl/lindeplein-brunssum