Raadhuisstraat hoek Dorpstraat

Samen met Wonen Limburg Accent werkt de gemeente aan de invulling van het het gebied waar voorheen de Brunnahal en Openbare Basisschool De Trampoline lag.

planplattegrond

De locatie is een typisch binnengebied. Aan alle zijden grenzen hier de achtertuinen van woningen aan Dorpstraat en Schinkelstraat. Hier is gekozen voor levensloopbestendige grondgebonden woningen die in een parkachtige omgeving worden ingebed. De grondgebonden woningen worden aan de voorzijde ontsloten via een informele ontsluitingsroute in het nieuw aan te leggen park en aan de achterzijde via een looppad. Het parkeren gebeurt niet in de achter- of voortuin maar op meerdere kleine "decentrale" parkeervoorzieningen op eigen terrein. 

Aan de rand Raadhuisstraat-Dorpstraat wordt een appartementencomplex gerealiseerd dat, rekening houdend met het hoogteverschil, aan de Raadhuisstraat 2 verdiepingen hoog is en aan de Dorpstraat 4 verdiepingen. Het appartementengebouw wordt aan de voorzijde rechtstreeks ontsloten op de Raadhuisstraat. De ingangspartij ligt enigszins op de hoek Raadhuisstraat-Dorpstraat. De appartementen hebben minimaal 2 slaapkamers. Bewoners van de appartementen kunnen parkeren aan de achterzijde van het appartementencomplex, op eigen terrein dat toegankelijk is vanaf de Raadhuisstraat.

Voorgesteld Programma: 

- 22 levensloopbestendige grondgebonden woningen
- 30 appartementen

Segment: middenhuur.

Status: Het is nu nog een schetsontwerp. De onderstaande plaatjes geven dus een indruk van wat er op het terrein zou kunnen komen. De procedure voor een bestemmingsplanwijziging heeft als gevolg van de de ontwikkelingen op het gebied van stikstof enige tijd stilgelegen, maar staat op 12 juni 2023 op de agenda van de gemeenteraad.

schets vanaf de Raadhuisstraat

 

Schets vanaf de Dorpstraat