Raadhuisstraat hoek Dorpstraat

Samen met Wonen Limburg Accent werkt de gemeente aan de invulling van het het gebied waar voorheen de Brunnahal en Openbare Basisschool De Trampoline lag.

De locatie is een typisch binnengebied. Aan alle zijden grenzen hier de achtertuinen van woningen aan Dorpstraat en Schinkelstraat. Hier is gekozen voor levensloopbestendige grondgebonden woningen die in een parkachtige omgeving worden ingebed. De grondgebonden woningen worden aan de voorzijde ontsloten via een informele ontsluitingsroute in het nieuw aan te leggen park en aan de achterzijde via een looppad. Het parkeren gebeurt niet in de achter- of voortuin maar op meerdere kleine "decentrale" parkeervoorzieningen op eigen terrein. 

Aan de rand Raadhuisstraat-Dorpstraat wordt een appartementencomplex gerealiseerd dat, rekening houdend met het hoogteverschil, aan de Raadhuisstraat 2 verdiepingen hoog is en aan de Dorpstraat 4 verdiepingen. Het appartementengebouw wordt aan de voorzijde rechtstreeks ontsloten op de Raadhuisstraat. De ingangspartij ligt enigszins op de hoek Raadhuisstraat-Dorpstraat. De appartementen hebben minimaal 2 slaapkamers. Bewoners van de appartementen kunnen parkeren aan de achterzijde van het appartementencomplex, op eigen terrein dat toegankelijk is vanaf de Raadhuisstraat.

Het programma: 

- 22 levensloopbestendige grondgebonden woningen
- 30 appartementen

Segment: middenhuur.

Planning:

De bestemmingsplanwijziging is vastgesteld. De gemeente zal voor de zomer starten met het bouwrijp maken van de grond. De omwonenden worden daar tijdig over geïnformeerd. Wonen Limburg Accent denkt eind 2024, begin 2025 te kunnen starten met de bouw en verwacht vanaf 2027 te kunnen verhuren.

Voor meer informatie kijkt u op de website van Wonen Limburg

 

Raadhuissstraat_afbeelding1

Raadhuisstraat_afbeelding2

Raadhuisstraat_afbeelding3

 

Raadhuisstraat_afbeelding4