Meer Wonen

Wil jij graag wonen in het hart van Brunssum? In of dichtbij het centrum, waar altijd iets te doen is en waar je dicht bij de winkels en de terrasjes zit? In de komende jaren ontstaan er allerlei nieuwe mogelijkheden. In nieuwbouw maar ook bijvoorbeeld wonen boven winkels. Iets voor jou?

In en rond het centrumgebied werken we aan méér én aan verschillende soorten woningen. Zo kan jong en oud en elke nationaliteit goed en gezond wonen in Ons Nieuwe Centrum. 
Uit onderzoek blijkt dat er vooral behoefte is aan de wat duurdere woningen, zowel huur als koop. In de komende vijf jaar zal op de volgende locaties daarom nieuwbouw plaatsvinden.

In totaal gaat het om zo'n 190 nieuwe woningen. De mensen die hier gaan wonen, laten in veel gevallen een woning achter ergens in Brunssum. En dat betekent voor andere Brunssumers een groter aanbod. Dus zelfs als jij niet in het centrum wilt wonen, bieden die 190 centrumwoningen jou misschien nieuwe kansen.

Wonen in de winkel(straat)

Het hoeft natuurlijk niet altijd nieuwbouw te zijn. Er staan al veel leuke panden in het centrum. Zo zou wonen boven de winkelseen mogelijkheid kunnen zijn. En op begane grond blijft er dan een mix van winkels en horeca. In het noorden van de Kerkstraat, vanaf het kruispunt met de Wilhelminastraat, stellen wij ons voor dat dat niet alleen boven de winkels, maar ook ín voormalige winkels gewoond kan worden. Meestal zijn die panden particulier eigendom. Wat zou het mooi zijn als veel van die particuliere eigenaren hun panden een woonbestemming geven en ze zo weer klaar maken voor de toekomst.  De gemeente is al in contact met sommige ondernemers en pandeigenaren over de mogelijkheden.

Heb jij zo'n pand? Of heb je een goed plan voor een woning in het centrum? Laat het ons weten via onsnieuwecentrum@brunssum.nl