Tot 25 april Akerstraat afgesloten

De Akerstraat is vanaf vrijdag 22 maart 2024 voor al het verkeer afgesloten wegens werkzaamheden. De afsluiting, in twee fasen, duurt tot en met donderdag 25 april 2024.

Gedurende deze periode vindt er asfaltonderhoud plaats.

Eerste fase

Tijdens de eerste fase wordt het weggedeelte tussen het Bodemplein en de rotonde Akerstraat/Rembrandtstraat vernieuwd. De rotonde zelf blijft nog open. Deze fase duurt tot vrijdag 12 april.

Tweede fase

Tijdens de tweede fase, vanaf vrijdag 12 april, gaat het gedeelte Akerstraat vanaf de rotonde Akerstraat/Rembrandtstraat op de schop. De rotonde zelf is dan ook dicht voor al het verkeer. 

Het afgesloten deel loopt tot aan de grens met de gemeente Heerlen, aan de Vondelstraat. Tegelijkertijd start de gemeente Heerlen met werkzaamheden op het aansluitende deel, de Herenweg. Dat betekent dat in deze fase er sprake is van een afsluiting vanaf de rotonde Akerstraat/Rembrandtstraat tot aan de Uterweg in Heerlen.

De tweede fase duurt tot en met donderdag 25 april 2024.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is op de genoemde weggedeelten geen verkeer mogelijk. Verkeer wordt omgeleid met borden. De omleiding loopt over de route binnenring-Akerstraat-Noord N300.