420 Brunssumse peuters lopen Peuter4daagse

Ruim 420 peuters lopen deze week mee in de Peuter4daagse in Brunssum. De Peuter4daagse is onderdeel van de Week van de Gezonde Jeugd (12-16 juni 2023).

Alle Brunssumse peuterspeelzalen doen mee aan de Peuter4daagse. De kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar wandelen deze week minimaal 4 dagen in de directe omgeving van 'hun' peuterspeelzaal. Aan het einde van de week krijgen alle kinderen een welverdiende en echte medaille van de Koninklijke Wandelbond Nederland.

JOGG

De Peuter4daagse is onderdeel van de JOGG-aanpak in Brunssum. 

Bewegen is al op jonge leeftijd heel belangrijk. Niet alleen voor een gezond gewicht, maar ook omdat het bijdraagt aan de brede ontwikkeling van het kind. Door de allerjongsten veel te laten bewegen, leren ze ook begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht en afstand inschatten.

Landelijk evenement

De Peuter4daagse werd voor het eerst in 2016 in Heerlen gelopen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een landelijk evenement. Dit jaar doen er 26.939 deelnemertjes mee in 119 gemeenten. In Limburg doen 26 van de 31 Limburgse gemeenten mee.

De Peuter4daagse is mede mogelijk gemaakt door JOGG, de KWBN, Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg, Provincie Limburg, de deelnemende gemeenten, de kinderopvangkoepels en het basisonderwijs.

Kijk voor meer sportactiviteiten voor jongeren op www.brunssumbeweegt.nl, of op Facebook, JOGG Brunssum.

Peuter4daagse 2023 webOp de tweede dag van de Peuter4daagse in Brunssum kregen de wandelaartjes gezelschap van wethouder Vérénice Hermans (rechts) en Sid Plum, JOGG-regisseur van de gemeente Brunssum (links). Ze bezochten peuteropvang de Sjoepkar. Foto: Emile Verhijden.