Volg viering 70 jaar NAVO via ZO-NWS

Op vrijdag 23 juni viert het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum de 70e verjaardag. De officiële ceremonie is te volgen via ZO-NWS.

De 70e verjaardag van het hoofdkwartier wordt gevierd met een officiële ceremonie op de basis zelf. Vanwege veiligheidsmaatregelen kunnen alleen genodigden de ceremonie bijwonen.

Om inwoners van Brunssum en andere belangstellenden in de gelegenheid te stellen de ceremonie te volgen, doet ZO-NWS rechtstreeks verslag van het officiële gedeelte. 

De uitzending, op vrijdag 23 juni, begint om 10.25 uur en is te volgen via de diverse kanalen van ZO-NWS.
 

Concerten van de NAVO

Als onderdeel van de viering van 70 jaar NAVO biedt het hoofdkwartier in Brunssum inwoners van Brunssum diverse gratis concerten aan. Deze vinden allemaal plaats op vrijdag 23 juni.

De concerten worden gegeven door militaire bands uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Twee concerten vinden plaats in de Brikke Oave, het derde in het Openluchttheater. Ook zijn er muziekoptredens in het centrum en bij alle verzorgingshuizen. 

Alle concerten zijn gratis, en iedereen is van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie.
 

70 jaar NAVO-hoofdkwartier

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum werd 70 jaar geleden, in de zomer van 1953, opgericht in Fontainebleau, nabij Parijs, Frankrijk. Het heette toen nog AFCENT. 

In 1966 trad Frankrijk uit (de militaire tak van) de NAVO en werd gezocht naar een nieuwe locatie voor het hoofdkwartier. In 1967 vestigde AFCENT zich in Brunssum. Sinds 2004 draagt het de naam Headquarters Allied Joint Force Command Brunssum.