Vraag het jeugdlintje aan vóór 15 september!

Brunssum krijgt een eigen jeugdlintje. Een onderscheiding voor kinderen of jongeren die iets bijzonders doen. Ken je zo iemand? Je kunt een jeugdlintje aanvragen tot 15 september!

Wie zijn de jongens en meisjes die voor een jeugdlintje in aanmerking komen?

Het gaat om kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ze hebben bijvoorbeeld iets heldhaftigs gedaan. Een topprestatie geleverd in de sport of muziek, of op school. Gezorgd voor zieke of oude mensen. Zich ingezet voor een goed doel. Of ze zijn op een andere manier opgevallen vanwege een positieve bijdrage aan mens of samenleving.

Wat ze ook gedaan hebben, ze zijn voor andere kinderen en jongeren een voorbeeld. Zo iemand noemen we een Parel van Brunssum. En dat is de reden waarom ze een jeugdlintje verdienen. Want het jeugdlintje van de gemeente Brunssum heet 'De Parel'. En ze verdienen De Parel als blijk van dank en waardering.

Kijk hier voor de voorwaarden.

Vraag nu een jeugdlintje aan

Ken je iemand die zo'n lintje verdient? 

Vraag deze dan nu aan. Op de website van de gemeente Brunssum vind je een aanvraagformulier. Je kunt ook voor meerdere kinderen een jeugdlintje aanvragen.

Je kunt je aanvraag indienen tot 15 september 2023. Daarna beoordelen de kindergemeenteraad, samen met de burgemeester, de aanvragen. De eerste jeugdlintjes worden in november 2023 uitgereikt.