Klik & Tik voor medewerkers Betere Buren

Acht medewerkers van Betere Buren sloten onlangs een cursus ‘Klik & Tik’ af. Deze cursus werd aangeboden door de bibliotheek in Brunssum en is bedoeld om de medewerkers van Betere Buren digitale vaardigheden bij te brengen waardoor ze betere kansen maken op de arbeidsmarkt.

‘Klik & Tik’ is een basiscursus. Deelnemers leren hoe ze kunnen typen en scrollen. Hoe inloggen werkt. Hoe ze naar internet en naar websites gaan. Of hoe ze een e-mail versturen.

De bibliotheek in Brunssum biedt standaard ‘Klik & Tik’ cursussen aan iedere geïnteresseerde aan. De samenwerking met Betere Buren is de eerste keer dat een dergelijke cursus door een bedrijf in Brunssum wordt ingekocht en op locatie van het bedrijf aan eigen medewerkers wordt gegeven.

Betere Buren

Betere Buren is het mensontwikkelbedrijf van de gemeente Brunssum. Hier worden mensen in de bijstand voorbereid op betaald werk.

Betere Buren besloot tot de inzet van de cursus ‘Klik & Tik’ omdat bij veel betaald werk digitale vaardigheden vaak een ‘must’ zijn. Niet iedereen die bij Betere Buren aan de slag gaat, beschikt daarover. Vandaar dat de gemeente Brunssum en de bibliotheek in Brunssum tot een samenwerking besloten, waarbij de bibliotheek op locatie van Betere Buren een aantal ‘Klik & Tik' cursussen verzorgt.

De eerste groep deelnemers legde een traject af van in totaal 5 modules. Die sloten ze af met een certificaat.

Afsluiting cursus Klik & TikOp de foto reikt wethouder Merle van Leusden (derde van links) de certificaten uit aan de eerste groep medewerkers van Betere Buren die met succes ‘Klik & Tik’ afsloten. Foto: Emile Verhijden.