Koninklijke onderscheiding voor Leo Boelen

Op zaterdag 15 april 2023 ontving de heer L.G. (Leo) Boelen een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen van Brunssum. Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau.

De heer Boelen krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor Drumfanfare en Majorettenpeloton Parcifal.

Koninklijke onderscheidingDe heer Boelen (63) trad in het midden van de jaren 60 toe tot Drumfanfare en Majorettenpeloton Parcifal, als muzikantje.
Sinds 1982 maakt hij deel uit van het bestuur van deze vereniging. In 2017 werd hij voorzitter, een functie die hij nog steeds bekleedt.

Naast zijn bestuursfuncties is Leo Boelen op vele andere wijzen actief voor Parcifal. Hij is betrokken bij de organisatie van optochten, optredens, feestavonden en proclamaties, en helpt bij het inzamelen van oud papier. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud en reparaties van het instrumentarium.

Daarnaast fungeert hij, als oudste lid, als allround vraagbaak en probleemoplosser voor de vereniging. Hij wordt omschreven als spil en drijfveer binnen de vereniging, "met een enthousiaste en fijne uitstraling".

De heer Boelen ontving eerder, in 2006, een Culturele Plaquette van de gemeente Brunssum.