Geef een jas!

Vanaf maandag 2 november loopt in Brunssum de actie 'Geef een jas!'. Een actie die bedoeld is om de meest kwetsbare mensen in Brunssum en Limburg een warme winterjas te geven.

Iedereen wordt opgeroepen om een (winter)jas te doneren, onder het motto: 'Limburg geeft een jas en verwarmt een hart!'.

Veel mensen die op of onder de armoedegrens leven, hebben het zwaar. Juist nu. De winter staat weer voor de deur en door de coronacrisis zitten de dag- en nachtopvang in Limburg overvol.

Geef een jas posterDoneer een jas

Vandaar dat de Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten, waaronder Brunssum, de actie 'Limburg geeft een jas en verwarmt een hart' organiseren.

Drie weken lang (2-20 november) kan iedereen een (winter)jas doneren. Hoe meer jassen, hoe beter.

De jassen worden door de gemeente ingezameld. De Kledingbank Limburg en het Leger des Heils zorgen er vervolgens voor dat ze terecht komen bij mensen die ze goed kunnen gebruiken.

De ambassadeurs van deze Limburgse actie zijn Huub Stapel en Vivian Lataster. Op 26 november zal L1 bekend maken hoeveel jassen er zijn ingezameld, ook in Brunssum.

 

 

Inzamelpunt Brunssum

Alle winterjassen zijn welkom, maar vooral ook kinderjassen. De jassen moeten schoon en in goede staat zijn. Het verzoek is om de jassen bij voorkeur in te leveren in een plastic zak.

De jassen kunnen in Brunssum ingeleverd worden bij het wijkbedrijf in Brunssum-Noord.

Het wijkbedrijf is gelegen aan de Gasperistraat 3. Jassen kunnen hier worden gedoneerd op

  • maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16 uur
  • vrijdag van 08.30 tot 12 uur.

De actie is gestart op maandag 2 november en loopt t/m vrijdag 20 november 2020.