Koninklijke onderscheiding voor Jan Sijmons

Op zondag 14 januari 2024 ontving de heer J.M.P. (Jan) Sijmons een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum. Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau.

De heer Sijmons krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor Korfbalvereniging Mariarade.

Jan Sijmons (74 jaar) is sinds 1989 als penningmeester actief binnen het bestuur van de korfbalvereniging. Dankzij zijn inspanningen in de afgelopen 35 jaar is de vereniging financieel gezond.

Naast de bestuurlijke activiteiten zijn er nog een aantal andere vrijwillige activiteiten waar de heer Sijmons zich voor inzet. Hij doet het kantinebeheer (samen met zijn vrouw) en beheert tevens de velden, materialen en kleedruimtes van KV Mariarade. Ook fluit hij bij jeugdwedstrijden.

Daarnaast onderscheidt de heer Sijmons zich vanwege zijn inzet voor en betrokkenheid bij andere initiatieven. Zo organiseert hij korfballessen op scholen in Heerlen en omgeving. Ook is hij een drijvende kracht achter diverse toernooien en evenementen, zoals de jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooien en Beachkorfbaltoernooien. Daarnaast begeleidt hij de Grote Club Actie.

Korfbalvereniging Mariarade is gevestigd in Hoensbroek. De heer Sijmons is echter woonachtig in de gemeente Brunssum.