Een goede zorgverzekering voor alle minima

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Maar een betaalbare zorgverzekering is dat ook. De gemeente Brunssum biedt daarom inwoners met een smalle beurs een extra voordelige zorgverzekering aan. U kunt overstappen tot 31 december 2023.

De gemeente Brunssum heeft met VGZ afspraken gemaakt over een zorgpakket-op-maat voor minima. Een verzekering die speciaal is bedoeld voor mensen die veelvuldig aangewezen zijn op zorgvoorzieningen. 

Deze zorgverzekering heet het VGZ Zuid-Limburgpakket. Dit pakket is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm.

De gemeente Brunssum verhoogt in 2024 de bijdrage aan uw premie als u kiest voor het VGZ Zuid-Limburgpakket. Die bijdrage, alleen voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, is nu nog 10 euro per maand. Omdat volgend jaar de zorgtoeslag wordt verlaagd en premies stijgen, heeft de gemeente Brunssum besloten om de bijdrage aan de premie voor het VGZ Zuid-Limburgpakket in 2024 te verhogen van 10 euro naar 20 euro per maand.

Voordelig

Met het VGZ Zuid-Limburgpakket bent u goed verzekerd. Het is voordelig en biedt veel voordelen

  • Volledige vergoeding voor de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen.
  • Uitgebreide vergoedingen voor brillen, tandarts en fysiotherapie.
  • Eigen risico (€385) volledig meeverzekerd, dus geen onverwachte hoge rekeningen.
  • Geen medische selectie, ze laten u altijd toe.
  • Gemeentelijke bijdrage van 20 euro per maand in uw premie (voor inkomens tot 120%). Deze bijdrage kunt u aanvragen bij www.isdbol.nl/vgz-tientje-2023 of aan de balie van ISD BOL.

Kijk en vergelijk

Misschien is deze zorgverzekering interessant voor u.

Ons advies is: bezoek de VGZ-website en vergelijk het aanbod met uw huidige zorgverzekering. En kijk welke verzekering het beste bij u past. Het VGZ Zuid-Limburgpakket is vooral interessant als u veel zorg nodig heeft. En als u wilt kiezen voor ruime vergoedingen.

Ga naar www.vgz.nl/zorgverzekering/gemeenten/zuid-limburg. Hier kunt u zich ook aanmelden. 
Heeft u nog vragen? Bel dan met VGZ, tel. 0800 250 00 10 (gratis).

U kunt overstappen tot 31 december 2023. Wacht dus niet te lang met het kiezen van uw nieuwe zorgverzekering!